05.02.2021
Cum arata si cu ce se ocupa tatal lui Dan Balan. Lucrurile mai putin stiute despre sotul Ludmilei Balan

Tatal lui Dan Balan este un diplomat roman din Republica Moldova. Mihai Balan, sotul Ludmilei Balan, are acum 66 de ani.

Cantaretul moldovean Dan Balan este cunoscut de mult in afara Republicii Moldova, datorita talentului, charismei si atitudinii de care a dat dovada de-a lungul timpului. Viata lui este urmarita in mod deosebit de fanii din Ucraina, din cauza speculatiilor despre relatia amoroasa pe care Dan ar avea-o cu Tina Karol.

Desi artistul este deschis publicului, acesta impartaseste destul de rar fotografii si detalii cu privire la familie si viata lui personala. Cu toate acestea, mama lui Dan - Ludmila Balan, este cunoscuta de fanii interpretului, datorita aparitiilor publice pe care le-a avut prezentatoarea. Mai putine insa se cunosc despre tatal celebrului cantaret.

Cum arata Tatyana Liberman, inainte de a deveni Tina Karol

Numele lui este Mihai Balan, un barbat solid si foarte inteligent. Acesta s-a nascut la data de 15 februarie 1954 in satul Trebujeni din raionul Orhei. In tinerete a slujit in armata, iar mai apoi a studiat la Facultatea de Filologie ca jurnalist.

Dupa ce si-a primit diploma, Mihai Balan a condus comitetul sindical al Universitatii de Stat din Moldova. In paralel cu aceasta, a predat jurnalismul la Chisinau si astfel s-a ridicat treptat la pozitia de diplomat.

La aproape sase ani de la moartea Jannei Friske, Dmitriy Shepelev a anuntat ca va deveni tata pentru a doua oara

Potrivit diferitelor rapoarte mass-media, din 1990 lucreaza in serviciul diplomatic, in aceasta perioada a fost ambasadorul Moldovei in Israel, Grecia si Cipru. Barbatul a reusit sa preia si functia de consilier al lui Mihai Ghimpu din 2009 pana in 2010, pe probleme de politica externa si integrare europeana. Din 2012 pana in 2017, el a fost Director al Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova.

Mihai Balan este casatorit cu vedeta de televiziune si cantareata Ludmila Balan, cu care are 2 copii: interpretul Dan Balan si prezentatoarea de televiziune Sanda Balan. Pe Ludmila, Mihai a cunsocut-o in timpul studiilor, iar la 6 februarie 1979 s-a nascut primul lor copil - Dan Mihai Balan.

Pe langa limba materna - romana, Mihai Balan mai cunoaste limbile engleza si rusa.

Sursa foto: odnaminyta.com

Articole din aceeasi categorie