01.12.2021
Cum arata Anisoara Loghin, acum 9 ani? „Tanara, cruda, mai grasuta eram. Era mare haos in capul meu.” Prin ce schimbari a trecut prezentatoarea serilor perfecte. INTERVIU DE SUFLET - VIDEO

Astazi emisiunea O Seara Perfecta implineste 9 ani. Anisoara Loghin a oferit un interviu in care a vorbit depsre provocari, prima emisiune dar si invitatii care au emotionat-o, intr-un interviu marca Perfecte.md.

In aceasta toamna a inceput un nou sezon al emisiunii O Seara Perfecta. Dupa o pauza, Anisoara Loghin a revenit pe micile ecrane, dar deja mult mai schimbata, deoarece a devenit pentru prima oara mama.

Cum a fost intoarcerea pe micile ecrane, dar deja dupa ce ai devenit mama? 

„A trecut atata vreme de cand m-am intors, ca deja nu mai stiu cum e. E ca si in promo-ul difuzat in septembrie: „Ai asteptat, a meritat. Anisoara is back”. De fapt, intoarcerea a fost asteptata pentru mine. Dar in acelasi timp, cu multe temeri pe alocuri, pentru ca s-a schimbat situatia mea familiala. Faptul ca am devenit mama mi-a adus mult mai multe grji, emotii. Ma gandeam cum voi reusi sa ma descurc, avand in vedere ca si tatal copilului e la departare de noi. E nitel mai dificil, dar suntem in luna decembrie, ne descurcam, mergem inainte.”

Cat de greu iti este sa combini munca si copilul? 

„Tot timpul auzeam mame care zic: „nu-mi dadeam seama cat timp liber aveam inainte”. Si pot sa confirm. Pana in momentul in care ai un copil, tu nu-ti dai seama cat timp liber ai avut inainte si cate ai fi putut sa faci si nu le-ai facut din diferite motive. Acum sunt mult mai organizata, timpul este bine pus la punct, pentru ca nu am incotro, trebuie sa reusesc. Apar diferite situatii, copilul este inca mic, fie se imbolnaveste. Poate nu sunt suta la suta ca timp aici la PRO TV, dar ma implic suta la suta de la distanta. Daca nu resuesc intr-o zi sa vin de dimineata, lucrez de acasa, in masura posibilitatilor. E mai greu si pentru ca inca nu reusesc sa dorm noaptea. Probabil asta se vede pe chipul meu. E una dintre temerile mele cele mai mari.  E televiziune, trebuie sa arati bine, fresh. Trebuie sa ai cuvintele la tine. Iar nedormitul e un fel de tortura de lunga durata, pentru ca mi s-a intamplat in sezonul asta ca niciodata sa am blancuri in timpul interviurilor, sa uit ceea ce voiam sa intreb, ceea ce nu mi s-a intamplat pana acum.” 

Cat de mult Raul te-a schimbat ca si femeie? 

„Eu cred ca aparitia unui copil in viata oricarei femei schimba absolut tot. Exista viata pana la copil si viata de mai departe. Te schimba pentru ca esti mult mai responsabila, pentru ca ai o viata in mainile tale. Te schimba si in sensul frumos pentru ca ai langa tine o fiinta care iubeste neconditionat. Ca si in cazul mai multor femei, te face mult mai sensibila, plina de frici in ceea ce priveste viitorul nu numai al tau, viitorul curtii tale, viitorul orasului tau, viitorul tarii tale, pentru ca aici este locul unde va creste micul cetatean. Sunt schimbari firesti, frumoase, si ceea ce este cel mai important ca iti umple, este putin spus, iti face inima sa vibreze de iubire. Tu nu stii cata iubire poti darui, pana cand apare in viata ta un copil.”

Ai fost nevoita vreodata sa-l aduci pe Raul la munca, pentru ca nu aveai cu cine sa-l lasi? 

„Slava Domnului nu. Pentru ca imi este foarte complicat sa ma deplasez cu el. Nu vrea sa stea in scaunul auto. Si pentru mine ar fi un chin foarte mare. Eu nu suport sa-l aud plangand. Au fost situatii pe muchie de cutit. Au fost situatii in care bona s-a simtit rau, inclusiv recent. Am gasit solutii. O am pe mama, pe sora mea, pe soacra mea care ma ajuta. Nu este un serviciu ca oricare altul. Cei care muncesc in alte parti, isi permit, daca se intampla ceva, sa-si ia liber. Emisiunea continua indiferent ce s-ar intampla in viata mea. Si de asta eu sunt constienta. Sper ca situatii din astea mai dificile sa fie cat mai putine. L-am adus o data in vizita. Dar sa-l aduc pentru ca n-am cu cine sa-l las, nu. Oricum n-ar munci nimeni asa.”

Este de remarcat faptul ca, o data cu revenirea ta in fata micilor ecrane s-au schimbat si subiectele din cadrul emisiunii. Cum iti alegi invitatii? 

„Da, s-au schimbat subiectele emisiunii, s-au schimbat subiectul discutiilor mele, in general, cu toata lumea. Toata lumea ma intreaba despre copil, inclusiv tu. S-a schimbat pentru ca eu percep lucrurile altfel. In momentul in care tu devii mama, se schimba viata ta, si atunci privesti lucruile altfel, inclusiv cand ai invitati ca interprete care au devenit mamici, sau care sunt insarcinate. Tu fiind in aceeasi perioada, interesul este mai mare. Acum tu intelegi starile ei. Intelegi ce inseamna alaptare, nopti, nedormit, difersificare. Am devenit eu mai sensibila. Si se vede mai mult, am impresia, dar poate gresesc. ”

Povesteste despre invitatul care te-a emotionat cel mai tare in acest sezon? 

„In acest sezon, au fost cateva situatii cand am fost adusa pana la lacrimi, pentru ca am avut invitati care...sunt oameni pe care ii asculti si iti dai seama ca in viata ta e totul mult mai roz. In momentul ala, tu iti dai seama ca pur si simplu problemele tale sunt niste... si n-ai dreptul moral sa te plangi. Trebuie sa multumesti de dimineata pana seara, pentru viata pe care o ai, pentru tot ce ai in jurul tau, pentru ca esti sanatos, pentru ca ai pe toti cei dragi alaturi. M-a marcat in mod special, discutia cu doua dintre invitate. Interpreta Luciana Spinu, care si-a pierdut, de curand, sotul fiind rapus de Covid. Cel mai greu interviu pe care l-am avut din toata perioada asta. Pentru ca eu nici n-am incercat sa ma pun in pielea ei. Pentru mine a fost un cosmar. Dar daca m-as fi pus, in general, nu stiu daca as fi putut sa continui. Desi ea nu plangea, ea era mult mai tare decat mine. Doamne cata durere poate sa existe. A doua care m-a marcat este Ecaterina Gurscaia, care a invins cancerul, sau cel putin are vesti bune la acest moment, din lupta ei cu boala. O fata tanara, plina de viata, care are un copil si a asteptat in toate aceste luni sa revina acasa de la chimioterapie si care, din nou, n-a plans ea, am plans eu. Pentru ca ea a zambit, ea stie care este pretul si nu mai are lacrimi. Trebuie sa zambeasca si sa pretuiasca fiecare clipa.”

Cum a fost sa privesti de acasa O Seara Perfecta atunci cand te-au inlocuit mai multe vedete de la noi? Care dintre ele ti-a inspirat cea mai mare incredere ca ar putea sa te inlocuiasca din nou, pentru o perioada mai lunga? 

„Eu am urmarit cu mare interes si cu umor tot ce s-a intamplat. Pentru ca dincolo de faptul ca nu aveam ce face pe acasa, avand in vedere ca atunci cand ai Covid stai inchis, a fost interesant sa vezi cine o sa fie azi si cum se descurca. Daca ar fi sa incredintez, dar nu am ce sa incredintez pentru ca O Seara Perfecta nu este pantoful meu, nu imi apartine. La un moment dat se va incheia si era mea. In acelasi timp consider ca fiecare dintre ei isi face treaba acolo unde este.”

In toamna aceasta s-a dublat audienta emisiunii. Cum crezi care este secretul? 

„Am auzit si eu despre vestea ca audientele au crescut in toamna asta. Pot doar sa ma bucur. Nu vreau sa ghicesc care e secretul. Vreau doar ca oamenii sa se uite la noi. Eu nu stiu ce asteapta majoritatea. Unul vrea sa fiu intr-un fel, altul in alt fel. Al treilea nu vrea sa-l vada pe nu stiu care invitat. Noi avem cate un pic din toate. O Seara Perfecta e in fiecare seara de luni pana vineri. Nu e un show o data la o saptamana pe care poti da artificii. Tu ai nevoie de toate in fiecare seara. Nu poti sa mananci tort zi de zi de dimineata pana seara. Tu ai nevoie sa mananci si o zeama si un orez cu legume. Asta facem noi la O Seara Perfecta, ai si muzica si dans si lacrimi si bucurii si povesti, absolut tot din ce este compusa viata noastra.”

In fata micilor ecrane, apari mereu foarte eleganta, avand tinute deosebite. Care este stilul tau pe care il porti zilnic? 

„Nu cred ca am un stil anume, doar ca practic nu ma incalt tocurile. De cand am devenit mamica, sunt mereu pe fuga. Si zic maine o sa iau pantofi si imi e atat de dor. Si ajunge dimneata si nu. Am luat ce-am gasit. Nu mai am luxul asta de a sta. Erau dimineti in care stateam 40 de minute si schimbam 20 de tinute. Ce-mi cade la mana, aia e, n-am un stil.”

Cum a fost Anisoara Loghin acum 9 ani si cat de mult s-a schimbat acum? 

„Acum noua ani, aveam 20 si un pic. Tanara cruda, mai grasuta eram. Era mare haos in capul meu. Cu timpul se aseaza lucrurile. Eu consider ca femeia la 30 de ani abia incepe sa devina femeie. Pana atunci e un asa vai de capul meu. Da, fetele sunt frumoase la 20 de ani, dar frumusetea e un lucru atat de efemer. Cat aici daca nu esti ok, nu conteaza frumusetea absolut deloc.”

Ti-ai dori sa faci vreo schimbare in formatul emisiunii O Seara Perfecta? Care ar fi acestea?

„Eu privesc lucrurile pragmatic si real. Cand si daca va fi posibilitatea. In format poate mi-as dori sa avem mai mult spatiu, multa lume imi scrie de ce stai pe canapea? De ce nu te misti? Putini stiu ca studioul nostru este destul de mic. Lucram cu ce avem si mi se pare ca iese bine. Mi-as dori ca in tara asta, oamenii sa fie mai deschisi. Vine un invitat, doi de peste Prut, chiar si ai nostri basarabeni care stau acolo sunt altfel, sunt mai dezghetati. In mare parte, oamaneii sunt mai incordati”.

Cum a fost prima emisiune cu tine prezentatoare?

„Sa stii ca n-am revazut-o si nu intentionez s-o fac. Eram emotionata. Era pe 15 ianuarie, uite acum se fac patru ani. Am avut rapperi care au recitat poezii, era ziua lui Eminescu. Olia Tira a fost prima invitata. Atunci emisiunea era mult mai lunga. Eu am scoala stirilor, unde acolo e maraton.”

Cel mai hazliu moment cand ai auzit ceva in casca in direct? Povesteste

„Casca este universul paralel din capul meu. Noi avem doi regizori unul dinre care e baiat si e pus pe sotii. Fata e mai cumintica asa. Dar baiatul mereu are ceva de spus, se intampla sa ma faca sa rad. O data am izbucnit in ras, el imi zisese ceva. El a bufnit in ras si eu. Se intampla tot timpul. Eu nu prea afisez tot ce aud in casca, incerc sa nu se vada pe fata mea.”

Ce inseamna pentru tine O Seara Perfecta?

„O Seara Perfecta este munca si pentru mine in fiecare zi e o provocare. Pentru ca spre deosebire de alte joburi, eu nu stiu ce ma asteapta seara. S-ar putea sa fie foarte bine planificata emisiunea, iar un invitat sa n-aiba chef, sau sa reactioneze intr-un anumit mod. Se intampla sa am dubii in discutia mea cu un invitat si iese ceva mult mai bine decat m-as fi asteptat. O Seara Perfecta pentru mine, este o continua provocare si este oportunitatea mea de a cunoaste oameni noi, interesanti zi de zi.”

Se

Articole din aceeasi categorie