12.06.2023
„Copilul acesta este minunat, el e tot o minune”. Olga Manciu a recunoscut ca fiul cel mic are autism. Bloggerita a rupt tacerea peste 7 ani - VIDEO

Olga Manciu este una dintre cele mai urmarite bloggerite de la noi, chiar daca este stabilita de cativa ani in Marea Britanie.

Olga Manciu, a dezvaluit in premiera, la podcastul Titaniei, despre faptul ca fiul cel mic are autism. „Mai, cred ca e timpul sa spun asta deschis, sa fie exclusivitate. Vladimir, la noi are autism, eu nu am vorbit despre asta, lumea nu stie despre asta. El are o forma de autism usoara, dar este autism, el iubeste singuratatea, el uraste oamenii in mare parte, lui ii place sa stea singur”.

Aceasta a mai dezvaluit si despre cum se manifesta autismul in cazul copilului ei. „Vova nu prea are exprimari emotionale, el este un copil care ii place foarte mult singuratatea, foarte mult il iubeste pe tatal lui si doar atunci cand el simte necesitatea el este deschis sa vorbeasca cu tine, sa se joace cu tine, sa-ti comunice ceva”.

Olga Manciu a mai povestit si despre cum au aflat de acest lucru. „Ma bucur ca invata la scoala in Anglia, pentru ca ei au depistat, bine, noi tot am depistat, noi stiam de asta inca cand eram aici in Moldova, de asta el nu a mers la gradinita nici o zi, pentru ca stiam ca o sa-l distruga”.

„La Vladimir deja acum lucrurile stau mult mai bine, inca are probleme cu contactul vizual. Eu nu am spus pana acum, deoarece eu stiu in ce societate noi traim, oamenii nu stiu sa calibreze cuvintele. Am decis acum sa spun, deoarece eu traiesc intr-o tara unde asta se accepta, iar aceasta este o normalitate, unde oamenii cu autism au job-uri, familie, au tot”, a mai adaugat Olga.

Alerta de securitate la casa Rihannei, dupa ce un barbat a venit sa o ceara in casatorie

Copii cu autism nu sunt o povara, nu sunt copii bolnavi, ei sunt copii deosebiti, sunt un lucru miraculos pe care il primesc parintii, Olga a dezvaluit cat de priceput este si fiul sau, Vladimir.„La inceput m-am invinovatit pe mine, iar dupa am inteles ca copilul meu este deosebit, el nu este bolnav, el este deosebit. Autismul nu este o boala, am observat ca el e deosebit, el la doi ani vorbea in limba engleza, el la doi ani numara in limba araba. El nu a privit in viata lui desene animate, el priveste calcule, cifre, el intr-un moment dat vorbea in opt limbi”.

„Copilul acesta este minunat, el e tot o minune. Exista sanse ca in adolescenta sau in maturitatea sa totala, acest lucru sa ii dispara. Noi acum tot ce facem, atat noi cat si scoala, facem asa ca el sa aiba o existenta confortabila”, a mai povestit Olga.

In concluzie, Olga, a marturisit:„Pentru mine, copilul meu e tare bravo, eu sunt sigura ca Vova nostru o sa faca ceva la nivel foarte inalt. El e pur si simplu fantastic, eu abia astept sa vad ce o sa ne mai invete el mai departe”.

Valentina Nafornita - filmulet plin de dragoste, cu burtica de graviduta, alaturi de iubitul ei! Soprana e in culmea fericirii - VIDEO

Olga este casatorita cu Alexandru Manciu. Acestia sunt parintii gemenilor Matei si Damian si a micutului Vladimir. Acum, familia Manciu e stabilita cu traiul in Marea Britanie. Olga are o comunitate pe Instagram de aproape 70 de mii de urmaritori.

Articole din aceeasi categorie