25.11.2020
Constantin Moscovici nu exclude posibilitatea de a schimba naiul pe volan. „Poate sa ma duc sa fiu sofer, ca am permis de conducere.”

Naistul Constantin Moscovici, este un artist obisnuit sa fie mai mult pe scene straine, insa in acest an, din cauza pandemiei coronavirusului a fost privat de numeroase concerte si evenimente.

Citeste si :  Carolina Gorun deja stie cum va arata viitorul ei copil. Modalitatea prin care a aflat este extraordinara

Invitat la emisiunea O Seara Perfecta, naistul Constantin Moscovici a povestit cum este anul 2020 pentru el. „Un an, intr-adevar foarte neobisnuit, dar suntem optimisti. Am simtit, de fapt, ca sunt baiat de la tara. Vara era mai usor, practic eram agricultor. Firea sau sufletul de muzician este, va fi si va ramane. Am incercat sa ma restructurez, sa ma intorc la niste proiecte care erau putin scapate din vedere. Am finisat „Antologia muzicii turcesti”. Am facut un videoclip ca in carantina, cu maxim trei persoane”

Artistul a povestit ca a petrecut foarte mult timp cu familia, a facut impreuna cu sotia conserve, vin. „Daca intri la mine in beci, o sa vezi rodul muncii mele, niste conserve, doua butoiase de vin, am preparat si niste tuica. Suntem pregatiti de iarna.”

„Abia acum intelegi, cat de tare s-a rarit lista prietenilor. Au ramas, intr-adevar, niste oameni care uneori te mai suna, te intreaba daca esti viu, la fel fac si eu.... Nu stiu cum va fi iarna. Am descoperit ca Republica Moldova e foarte frumoasa, am mai calatorit putin. Sunt momente foarte complicate, dar sunt momente si foarte frumoase.”, a mai povestit muzicianul.

Constantin Moscovici este un artist care are in spate zeci de ani petrecuti pe scena, insa din cauza pandemiei a venit o pauza atat de indelungata. „E o chestie foarte importanta, la fel ca si sportul sau orice meserie. Daca nu faci exercitii, daca nu te ocupi, poti sa pierzi niste momente foarte importante. Cel putin o zi sau doua daca nu cantam la nai nu ma simt in apele mele. Numaidecat fredonam pe acasa, vecinii erau foarte fericiti ca ascultau muzica live.”

„Acei care canta la petreceri sunt mai afectati ca noi oricum, cei care suntem angajati in orchestra, primim un salariu oarecare pentru ca venim la lucru, facem repetitii acum. Pana la urma cred ca trebuie sa mai fie un efort de la guvern sau de la conducerea de varf pentru ca nu e gandita o metoda sau nu s-a pus problema foarte acuta, pentru ca sunt probleme mult mai grave, in spitale, in alte domenii. Noi artistii suntem pusi intr-o situatie mai speciala. Noi nu stim sa facem alt lucru decat acesta, la care am invatat.”, a continuat muzicianul.

„Chiar ieri am discutat cu un prieten si ii spuneam poate sa ma duc sa fiu sofer, ca am permis de conducere. Asta e situatia, nu stiu cat va continua problema aceasta. Fiecare are un coltun acolo, dar daca nu pui in el, tot se micsoreaza. Atunci o sa iasa mai multa lume in strada.”, mai povesteste artistul.

Din fericire, noul virus care bantuie in lume nu l-a atins pe Constantin Moscovici, insa muzicianul a spus ca a avut o perioada, la inceputul anului, cand nu s-a simtit bine. „In februarie, eu m-am intors din Israel si doua saptamani am stat la pat. N-am pierdut nici auzul, nici mirosul, dar am avut febra cateva zile. Eu cred ca probabil ceva a fost. La noi toata familia s-a imbolnavit.”

In aceasta perioada, naistul a avut parte de concerte intr-un format diferit. „Nenorocirea care s-a intamplat in casa mea, nu doar a mea, dar si a altor artisti, la Filarmonica Nationala, ne-a obligat sa dam niste spectacole, sa adunam niste bani pentru reconstruire. Am mai dat un spectacol comercial, neobisnuit pentru mine. Am cantat de acasa de la mine, spectatorul era la Bucuresti. Am fost de vreo trei ori in juriu la niste concursuri internationale, online.”

Priveste interviul in intregime si afla mai multe despre familia naistului, despre fiul cel mic, dar si vezi jocul la care a participat Constantin Moscovici si cu ce personaje din filme i-a asociat pe artistii din showbizul nostru, dar si pe sotia sa.

Citeste si :  Surpriza de proportii pentru Victoria Lungu! Ce cadou i-a oferit Valeria Lungu in ajun de ziua artistei

Surse foto: Google.com, Facebook

Articole din aceeasi categorie