09.06.2021
Concluzie surprinzatoare: ochii arata cat de inteligenta este o persoana

Cercetatorii sustin ca exista o legatura intre dimensiunea pupilei si nivelul de inteligenta al unei persoane.

Citeste si :  A renuntat la un job in banca pentru a-si filma bustul „dansand”. Suma spectaculoasa pe care o castiga lunar dupa ce si-a marit sanii

Oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie Georgia au realizat un studiu inedit, cu ajutorul unor voluntari.

Astfel, ei au observat ca persoanele care au pupilele mai mari, mai dilatate, se descurca mai bine la testele de inteligenta.

Pupilele sunt orificii existente in iris, adica in zona colorata a ochiului, prin care lumina patrunde spre retina, pentru a face posibila vederea.

In mod normal, pupilele se dilata pe intuneric si se contracta pe lumina foarte puternica. Totusi, poate fi stabilita o dimensiune medie a pupilei, in conditii normale, iar aceasta difera de la o persoana la alta: poate avea intre 2 si 8 mm, scrie Daily Mail.

Citeste si :  Pasha Parfeni s-a vaccinat anti COVID! „Sunt in rand cu oamenii responsabili”

In cadrul studiului, 500 de voluntari cu varste intre 18 si 35 de ani au fost pusi sa rezolve diferite, in timp ce dimensiunea pupilelor era monitorizata cu ajutorul unui dispozitiv special.

Persoanele care au obtinut un punctaj mai mare la testele care vizau memoria, puterea de concentrare si capacitatea de rationare aveau pupilele mai mari.

Cercetatorii au inteles astfel ca exista o legatura puternica intre ochi si creier, dar si faptul ca persoanele mai in varsta au pupilele mai mici, mai contractate.

Pentru a putea explica de ce exista o legatura intre dimensiunea pupilelor si nivelul de inteligenta este necesar insa un alt studiu, mai elaborat.

Concluzia studiului a fost publicata in revista Cognition.

Citeste si :  Inelul cu smarald - principala dorinta chiar si pentru cei carora nu le plac bijuteriile
Articole din aceeasi categorie