26.01.2024
Cine este SZA, artista cu cele mai multe nominalizari la premiile Grammy 2024

Cantareata SZA se afla in fruntea nominalizarilor la premiile Grammy cu noua propuneri, devansand nume mari din industria muzicala precum Taylor Swift, Miley Cyrus si Billie Eilish, pe o lista dominata de femei si de blockbusterul „Barbie”, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

SZA, in fruntea nominalizarilor la premiile Grammy 2024

SZA, pe numele adevarat Solana Imani Rowe, in varsta de 34 de ani, a fost nominalizata la categoria „albumul anului” pentru discul „SOS” si la „inregistrarea anului” si „cantecul anului” pentru piesa „Kill Bill”. De asemenea, artista a fost nominalizata in mai multe categorii dedicate genurilor muzicale pop, rap melodic, R&B atat progresiv, cat si traditional.

Melodia „Kill Bill”, nominalizata si in categoria „cea mai buna interpretare R&B'', este denumita dupa filmul in doua serii regizat de Quentin Tarantino, iar versurile vorbesc despre uciderea unui fost partener si al iubitei acestuia.

In categoria „albumul anului'', alaturi de „SOS'' al lui SZA, au mai fost nominalizate materialele discografice „Midnights'', de Taylor Swift, „Endless Summer Vacation'', de Cyrus, „World Music Radio'', de Jon Batiste, „the record'', de boygenius, „Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd'', de Lana Del Rey, „The Age of Pleasure'', de Janelle Monae si „GUTS'', de Olivia Rodrigo.

Victoria Monet se afla pe locul al doilea, cu sapte nominalizari, inclusiv in categoriile „cel mai bun artist debutant'' si „albumul anului'', precum si „cel mai buna melodie R&B'' pentru piesa „On My Mama''.

Phoebe Bridgers, in afara nominalizarii pentru duetul cu SZA din piesa „Ghost in the Machine'', a obtinut alte sase nominalizari ca parte din trupa boygenius, unde le are colege pe Julien Baker si Lucy Dacus.

O recunosti? In anii '90, era cea mai iubita actrita de televiziune - FOTO

Olivia Rodrigo a obtinut sase nominalizari, iar hit-ul ei „vampire'' a fost nominalizat pentru „inregistrarea anului'', „cantecul anului'' si „cea mai buna interpretare pop solo''.

Tot cate sase nominalizari au obtinut vedeta country Brandy Clark, Billie Eilish, Cyrus si Swift.

Horoscop 26 ianuarie 2024. Cele mai incapatanate zodii. Nativii care nu vor sa accepte parerea celor din jur

Filmul „Barbie'', in regia Gretei Gerwig, a primit patru dintre cele cinci nominalizari in categoria „cel mai bun cantec pentru media vizuala''.

Printre cele patru nominalizari se afla „What Was I Made For?'', melodia lui Billie Eilish, artista care a fost totodata nominalizata in categoriile „inregistrara anului'', „cantecul anului'' si „cea mai buna interpretare pop solo''.

Melodia „I'm Just Ken'', interpretata de actorul Ryan Gosling, a fost de asemenea nominalizata in categoria „media vizuala''.

Articole din aceeasi categorie