04.08.2022
Cine este Nancy Pelosi? Povestea nestiuta a unei gospodine obisnuite care a devenit cea mai puternica femeie din arena politica din SUA - FOTO

Vizita lui Nancy Pelosi in Taiwan a fost urmarita aproape in direct de jumatate de glob. Cu toate acestea, numele acestei femei este departe de a fi la fel de cunoscut in alte regiuni ale lumii ca si in Statele Unite. Afla in articolul de mai jos mai multe despre politica care i-a facut pe toti sa vorbeasca despre aceasta femeie, dar si felul in care s-a remarcat ea de-a lungul timpului. 

Nancy Pelosi s-a nascut in familia politicianului democrat Thomas D'Alesandro Jr., care  participant la Congresul SUA, iar unchiul ei era primarul orasului Baltimore. De la o varsta foarte frageda, fata a devenit interesata de politica dat fiind mediul in care crestea. Mai mult, ea a participat la balul inaugural al lui John F. Kennedy, iar acela a fost momentul in care tanara si-a dat seama ce vrea sa faca si si-a continuat studiile in stiinte politice.

Cu toate acestea, dragostea a perturbat planurile fetei. In timp ce era la facultate, l-a cunoscut pe Paul Frank Pelosi, cu care s-a casatorit in cele din urma in 1963. Dupa nunta, cuplul s-a mutat la New York, iar Nancy insasi a decis sa se dedice familiei si casei. In timpul mariajului lor, cuplul a fost binecuvantat cu cinci copii.

Nancy Pelosi cu sotul Paul

In 1969, cuplul a parasit New York-ul si s-a stabilit in San Francisco, iar desi a fost dificil sa echilibreze ingrijirea copiilor, dar si ambitiile politice, Nancy a facut-o, iar totul i-a reusit mai bine decat s-ar fi asteptat. Ea a organizat un club chiar la ea acasa, unde membrii Partidului Democrat din SUA se intalneau. Talentul, educatia si munca grea a lui Pelosi au fost rapid apreciate. In 1976, femeia lucra deja in campania pentru guvernatorul Californiei Jerry Brown, iar cinci ani mai tarziu a devenit presedintele Partidului Democrat din stat.

Este la fel de frumoasa si fara machiaj! Nina Cretu nu se sfieste sa se fotografieze naturala - FOTO

In 1987, Nancy a devenit membra Camerei Reprezentantilor SUA din California. Alegatorii si politicienii au admirat sincer faptul ca Nancy nu a ezitat sa preia subiecte nepopulare. Asa ca, in anii 1990, ea a abordat serios problemele legate de LGBT si SIDA.

Deja in 2001, toata lumea stia despre Pelosi, atat de mult incat a fost numita „biciul Partidului Democrat”. Un an mai tarziu, politicianul a devenit conducatoarea Partidului Democrat in Congresul SUA, devenind prima femeie din istorie care a reusit. 

Nancy Pelosi

In timpul administratiei lui George W. Bush, Pelosi, impreuna cu alti colegi, a condamnat planul de crestere a numarului de trupe in Irak. Femeia a insistat ca problema trebuie rezolvata cu ajutorul diplomatiei. Separat, a fost enervata de faptul ca presedintele tarii risca inutil viata angajatilor americani fara sansa de a avea vreun beneficiu strategic.

Deloc surprinzator, Nancy este foarte apropiata de democratul Barack Obama. In ambele mandate, ea l-a sustinut pe presedinte si chiar l-a ajutat in implementarea reformei in domeniul sanatatii. Dar cu Donald Trump, Pelosi n-a a avut relatii tocmai bune. 

S-au certat public unul cu celalalt si, odata, Nancy chiar a rupt o copie a discursului presedintelui Statelor Unite chiar in timpul conversatiei lor. „A fost cel mai politicos lucru pe care l-am putut face dupa un discurs atat de murdar”, a explicat ea. Ambele demiteri care l-au amenintat pe Trump au fost rezultatul initiativei lui Pelosi.

Nancy Pelosi

Interesant este ca sotul lui Nancy, Paul, si-a sustinut sotia tot timpul, dar nu a facut-o prea public. Nu era deloc ingrijorat de ce inaltimi atinsese ea si nu era deloc gelos.

Marinela Bezer si Vlad Gatcan s-au casatorit! Vezi locatia selecta pentru care au optat, tinutele divine, dar si momentul de la nunta anului care iti va provoca lacrimile - FOTO/VIDEO

Doi dintre cei cinci copii ai lui Nancy si Paul au ales profesii publice. Christina Pelosi este acum strateg politic pentru Partidul Democrat din California, iar sora lui, Alexandra, este jurnalist si documentarist. Filmeaza, desigur, filme pe teme sociale si politice acute.

Nancy Pelosi cu fiica Alexandra
Articole din aceeasi categorie