05.07.2024
Christina Applegate, dezvăluiri neașteptate pe fondul luptei cu scleroza multiplă. Cum vrea să-și petreacă restul vieții

Christina Applegate, actrița în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit cum vrea să-și petreacă ultimele zile din viață, ținând cont de faptul că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

„Sunt lucruri pe care aș vrea să le fac în zilele care mi-au mai rămas din viață”, a dezvăluit actrița din „Dead to Me”, într-un mesaj postat pe X, fostul Twitter.

„Vreau să lucrez cu Shirley MacLaine și să beau cu Cher. Și da, zilele mele sunt atât de pline. Doar zic”, a mai declarat Applegate.

În august 2021, Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

„Salut, prieteni. Acum câteva luni am fost diagnosticată cu SM”, scria Christina atunci, adăugând: „A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susținută de oameni pe care-i cunosc și care suferă, de asemenea, de această boală. A fost un drum greu. Dar, după cum știm cu toții, acesta continuă. Cu excepția cazului în care la un moment dat este blocat”.

Fashion Trend: Cei mai cool ochelari ai sezonului - GALERIE FOTO

Scleroza multiplă este o boală imprevizibilă a sistemului nervos central care perturbă fluxul de informații în creier, dar și între creier și corp. Nu există o cauză cunoscută pentru SM, dar oamenii de știință „cred că o combinație de factori de mediu și genetici contribuie la riscul apariției SM”, potrivit The National MS Society din SUA. Majoritatea persoanelor cu scleroză multiplă sunt diagnosticate între 20 și 50 de ani, femeile mult mai des decât bărbații.

Christina Applegate are 30 de leziuni pe creier din cauza sclerozei multiple

În podcastul lui Dax Shephard, Christina Applegate a vorbit despre diagnosticul primit în 2021. L-a descris drept „cel mai groaznic lucru care mi s-a întâmplat în toată viața mea”. „Am 30 de leziuni pe creier. Cea mai mare este chiar în spatele ochiului drept, așa că mă doare tare”, a mărturisit blonda care a jucat rolul lui Kelly în „Familia Bundy”.

Deși vederea nu i-a fost afectată, afecțiunea și-a pus amprenta asupra mobilității ei. „Mâna începe să se miște ciudat și apoi am o senzație ca de convulsii în creier". În plus, nu se mai poate deplasa fără baston.

Confesiuni amuzante! Ce minciuni au spus recent Corneliu Botgros, Igor Sîrbu, Adrian Ursu, dar și alte vedete de la noi: „Am votat cu un partid, dar am spus o minciună că am votat cu altul” - VIDEO

Preferă să vorbească sincer de data aceasta, așa că nu se ferește să spună că urăște boala pe care nu o poate trata. „O urăsc. Sunt furioasă în legătură cu asta. Nu poți trece peste asta".

Articole din aceeasi categorie