12.05.2022
Chiar daca sunt interzise in Rusia de doua luni, restaurantele McDonald's continua sa functioneze. Ce spun expertii despre acest caz

La momentul actual 133 de restaurante McDonald's sunt deschise in Rusia. Compania a promis ca le va inchide pe toate pana pe 14 martie, insa acest lucru nu s-a intamplat. Expertii spun ca restaurantele nu functioneaza doar in sudul si vestul tarii.

In Rusia, fiecare al saselea restaurant McDonald's continua sa functioneze in regim de franciza. Boris Matsa, directorul departamentului imobiliar de retail Nikoliers a spus acest lucru intr-un mesaj pentru RIA Real Estate.

Rusii pot vizita 133 de restaurante din 850. Doar in Districtele Federale de Sud si Orientul Indepartat, unitatile au fost complet inchise, a mentionat el.

Restaurantele McDonald's, potrivit lui Matsa sunt deschise la gara Leningradski din Moscova, la gara Moscova din Sankt Petersburg si in aeroporturile Domodedovo si Sheremetyevo.

Sunt convinsi ca muzica uneste popoarele! Ce au povestit Zdubii si Fratii Advahov despre sentimentele pe care le-au trait pe marea scena de la Eurovision: „Prin aceasta piesa am incercat sa retraim viata pe care am avut-o noi in copilarie” - VIDEO

SPP LLC si Gid LLC au achizitionat franciza McDonald's si au deschis puncte de vanzare in Siberia, Ural, Baskiria si Tatarstan. Compania Gid este detinuta de omul de afaceri siberian Alexander Govor, iar SPP este detinuta de omul de afaceri kazah Kairat Boranbaev.

Evgenia Khaberdieva, director regional al departamentului imobiliar de retail la Knight Frank Russia, sustine ca alimentele din care este facuta mancarea de la McDonald's au ramas aceleasi. „Practic toti furnizorii sunt rusi si numai echipamentele sunt straine”, a explicat ea.

McDonald's a parasit piata rusa dupa inceputul razboiului in Ucraina. Directorul executiv al companiei, Chris Kempchinski, a spus ca toate cele 850 de unitati se vor inchide.

Anastasia Volochkova - moment de sinceritate! Balerina a povestit in cadrul unei conferinte de presa despre viata sa personala: „Pot sa merg goala pe teritoriul casei mele” - FOTO

In loc de McDonald's din Rusia, au vrut sa deschida un restaurat numit „Deadya Vanya”, iar pentru acest proiect autoritatile ruse au vrut sa aloce 500 de milioane de ruble.

Articole din aceeasi categorie