10.10.2019
Cele mai gurmande zodii – Spune-mi ce gatesti ca sa-ti spun cine esti!
Te-ai intrebat vreodata ce legatura e intre zodia ta si preferintele tale culinare? Traiesti ca sa mananci sau mananci ca sa traiesti?

Berbec

Astrele te incurajeaza sa fii creativ si inventiv in bucatarie si iti place sa gatesti cu si pentru prieteni. Din meniul tau zilnic nu ar trebui sa lipseasca legumele radacinoase si verdeata, dar nici nucile, ansoa si patrunjelul. Ai o personalitate delicioasa!

Taur

Esti agitat din cauza ritmului de la serviciu, ai impresia ca faci un pas inainte si doi inapoi, ceea ce te face confuz si frustrat. Pentru a combate astenia de toamna, concentreaza-te mai ales asupra lucrurilor pe care stii sa le faci bine si acorda atentia cuvenita alimentatiei sanatoase, care sa-ti ofere energia necesara. Ce zici de un pui cu sos de rosii uscate si cus-cus? Sau paste cu broccoli si naut – pline de vitamine si de minerale.

Gemeni

Iubesti mancarea si bautura bune, iar aceasta pofta de viata se accentueaza in aceasta perioada. Ai chef de calatorii si de decoperit culturi si mancaruri noi. Cea mai buna alegere pentru tine acum ar fi mancarea vietnameza – taitei cu arahide si ghimbir, sau wraps cu tofu si salata verde.

Rac

Relaxeza-te prin gatit. Incearca mic-dejunuri mai elaborate, care sa-ti ofere un start bun. Ai nevoie de preparate cu proteine si cu carbohidrati, cum ar fi friptura de porc cu ardei gras sau prajitura cu merisoare, mere si cafea. Alege mancarurile proaspete care sa-ti ofere doza necesara de antioxidanti.

Leu

Te vei reuni cu cei apropiati in jurul mesei. O cina delicioasa va dizolva probelemele de comunicare, asa ca organizeaza o masa la tine acasa cu friptura de vita slow-cooked, cu garnitura de legume. Ca desert, un pandispan pufos.

Fecioara

La serviciu, lucrurile sunt mai tensionate, asa ca relaxeaza-te dedicandu-te hobby-urilor tale, cum ar fi gatitul. Prepara un ton in crusta de fistic – sanatos si gustos – cu garnitura de orez salbatic si broccoli.

Balanta

Viata ta e plina de armonie in aceasta perioada – te simti bine, te distrezi alaturi de partenerul tau si de familie. Organizeaza o masa pentru rudele pe care nu le-ai mai vazut de mult, la care sa servesti vita cu ciuperci Portobello, o combinatie cu care nu da nimeni gres.

Scorpion

Nu te simti in cea mai buna forma, iar problemele tale ar putea avea legatura cu o prezenta feminina din viata ta. Pentru a re deconecta, intra in bucatarie si prepara retetele talepreferate, pe care le stii de la mama sau de la bunica. In zilele friguroase, o supa de cartofi picanta e tot ce-ti trebuie.

Sagetator

Farmecul pe care il emani atrage atentia tuturor, o atitudine pozitiva intotdeauna va fi apreciata. Fa-le o surpriza colegilor siadu intr-o zi la serviciu briose cu cocos si cu lamaie, cu crema de busuioc, facute in casa.

Capricorn

Ti-e gandul numai la calatorii in strainatate. Ti s-ar potrivi perfect un seminar de gatit in sudul Frantei sau, daca nu poti ajunge pana acolo, apeleaza la o carte de bucate celebra, cum ar fi cea a Juliei Child sau cea lui Jaques Pepin, Anthony Bourdain sau Eric Ripert.

Varsator

Cand vine vorba de mancare, pui mai presus castigul nutritional al alimentatiei decat gustul. Din meniul tau nu lipsesc curcanul la gratar cu rosii, ardei iute si menta.

Pesti

Esti satul de mancarea fara gust de la cantina si de cinele preparate la cuptorul cu microunde. Ai pofta de mancare buna, hranitoare, cum ar fi o supa de rosii, salata cu pui la gratar, rosii, spanac si branza feta.

Photo by Anna Pelzer on Unsplash

Articole din aceeasi categorie