25.10.2023
Cele mai frecvente greseli care distrug relatia cu partenerul de viata! Cezara Dilevschi, psiholog: „Pentru barbati este mult mai usor cand spunem lucrurilor clar si pe nume” - VIDEO

O relatie sanatoasa nu se intampla de la sine. Ea trebuie construita pas cu pas. Specialistii sustin ca exista cateva erori fundamentale care duc iubirea in impas. Care sunt ele, afla din cadrul unui live marca O Seara Perfecta.

Orice relatie inevitabil, la un moment dat, ajunge in impas. Cum rezolvam acest lucru si cel mai important, care sunt erorile care ne aduc in asemenea situatii, afla de la psihologul Cezara Dilevschi.

Despre cele mai frecvente erori, psihologul a mentionat: „Ele sunt multe, dar prima este fortarea intimitatii. Atunci cand eu iti cer tie sa ma suni mai des, atunci cand vin la tine in vizita, iar a doua zi iau periuta de dinti si papucii cu mine. E fortare, celalalt se va retrage. Nu e bine sa facem acest lucru”.

De asemenea, pe langa fortarea intimitatii, o alta eroare o constitie infidelitatea. „Si nu ma refer doar la infidelitatea sexuala. Ma refer cel mai mult la cea emotionala si financiara, daca deja suntem un cuplu”, a spus Dilevschi.

„O alta greseala este partenerul martir. Este atunci cand eu cred ca fericirea mea depinde de partener si eu sunt bine doar cu el. O alta eroare este: „Citeste-mi gandurile”. Pentru ei (barbati) este mult mai usor cand spunem lucrurilor clar si pe nume. Inca o greseala este partenerul salvatorul. Te salvez pentru ca ma simt eu bine de la asta”, a explicat psihologul Cezara Dilevschi.

Exista si solutii pentru momentele de impas in care ajung unele cupluri. „Unele cupluri se descurca si nu vin in terapia de cuplu. Partenerii egocentrici nu isi dau seama ca sunt foarte mult pe proria persoana, ca se iubesc foarte mult. Ei nu vin de regula la terapii”, a mentionat in cele din urma specialista.

Articole din aceeasi categorie