09.05.2024
Ce sunt emoțiile? Află de la expertul în psihosomatică, Lorina Buga cum le gestionăm, dar și care este importanța lor - VIDEO

Bucurie, încredere, frică sau nemulțumire. Ce au în comun? Toate sunt emoții pe care le trăim practic zi de zi. Despre cum să-ți manifești emoțiile, a povestit expertul în psihosomatică, Lorina Buga.

Noi de obicei încercăm să blocăm emoțiile care ne aduc stări de tristețe, stări mai neplăcute, dar este okay să fii supărat.

Lorina Buga a dezvăluit „E normal să ai stările astea pentru că ele vin instinctiv, dacă zicem de furie, e ceva instinctiv ca un proces ca să mă pot apăra în caz că voi fi atacată. Aceasta este o chestie ca să putem supraviețui, vine de la strămoșii noștri și noi suntem formați de bază cu ele împreună. De ce ele devin distructive, pentru că nu le trăim în momentul în care le simțim, deoarece noi suntem învățați că nu este bine să avem emoții, că nu este bine să arătăm toate aceste stări și din cauza aceasta ele pot deveni distructive”.

Lorina Buga organizează o meditație împreună cu 300 de persoane la Arena, iar mai multe detalii afli în filmulețul de mai sus. Ce surprize te așteaptă chiar pe tine.

Lorina a dezvăluit cum scoatem din capul nostru o emoție negativă „Noi cumva instinctiv ne dăm seama că ne vine ceva să facem, dar ne dăm seama că nu o să părem normali. Deseori când ajungem într-un apogeu al stărilor și emoțiilor zicem că îmi vine să mă dau cu capul de pereți, dar asta nu funcționează de fiecare dată, dar o dată în câteva luni să ne punem să țipăm cu capul în pernă și să ne eliberăm de toate emoțiile. Furia deseori este din starea mea de neputințăcă eu mă supăr pe mine că nu pot face anumite lucruri”.

„Corpul nostru vrea sigur să supraviețuiască, în momentul în care u inhibacele emoții deja mental înțelegând ce se întâmplă, corpul meu simte tensiunea și nu înțelege care este pericolul vieții . Iar astfel corpul începe să elibereze aceste stări prin diverse dureri, cumva corpul vorbește că nu mai poate”, a concluzionat Lorina.

Articole din aceeasi categorie