26.11.2021
Ce spune despre tine pozitia in care dormi? - FOTO

Iti facem cunostinta cu cele mai comune pozitii de dormit, ce inseamna ele pentru corpul tau si cum iti dezvaluie personalitatea.

Fetus

Aceasta pozitie, care presupune dormitul pe o parte, cu bratele si picioarele indoite spre interior, ca un fat in pantec, este una dintre cele mai comune si preferate in special de catre femei. Fara indoiala, exista ceva reconfortant in a te odihni in pozitie fetala, desi acest lucru va curba coloana vertebrala si va duce la o flexie a soldului, asa cum se intampla cand stam pe scaun. Prin urmare, dormitul in pozitia fetusului poate determina aparitia durerilor articulare si inhiba respiratia profunda, care umple plamanii cu oxigen. Din punct de vedere psihologic, persoanele care prefera aceasta pozitie sunt dure in aparenta, dar sensibile in esenta si potential timide cand se intalnesc cu straini.

Cel care tanjeste

Este o pozitie de dormit lateral, cu bratele intinse in fata ta, de obicei cuprinzand perna. Chiropracticienii sunt de parere ca cei care dorm in aceasta pozitie nu ar trebui sa aiba prea multe probleme atata timp cat perna lor este ortopedica si are dimensiunea potrivita pentru a mentine capul si gatul in linie cu coloana vertebrala. La randul lor, psihologii sustin ca oamenii care au acest obicei de dormit au o natura deschisa, cuplata, insa, cu o tendinta spre cinism si suspiciune. In plus, aceste persoane au obiceiul sa fie proprii lor critici.

Soldat

Este pozitia de dormit pe spate, cu ambele brate intinse pe langa corp. De asemenea, vorbim despre o pozitie care incurajeaza sforaitul, caci dormitul pe spate poate duce adesea la un flux mai mic de aer si la un somn mai putin odihnitor. Respiratia corecta este esentiala pentru un somn bun, asa ca, daca dormi pe spate si observi ca te trezesti in mod constant simtindu-te ametit, incearca sa schimbi pozitia si sa dormi pe o parte. Psihologic vorbind, cei care prefera aceasta pozitie sunt persoane linistite, rezervate, dar cu standarde inalte, impuse atat lor, cat si celor din jur.

Cadere libera

Vorbim de persoanele care prefera sa doarma pe burta, cu bratele in jurul pernei si capul intr-o parte. Expertii nu sunt fani ai acestei pozitii, deoarece inclinarea capului intr-o parte produce un stres enorm asupra ligamentelor gatului. Daca nu poti adormi in alt mod, nu este sfarsitul lumii, dar poti incerca sa alternezi aceasta pozitie cu una similara, precum cea a dormitului pe lateral. Din punct de vedere psihologic, persoanele care prefer aceasta pozitie sunt sociabile si oarecum arogante, dar cu o sensibilitate interioara care le face sa nu raspunda bine la critici.

Bustean

Este o pozitie de somn destul de comuna, cu corpul drept, pe o parte, si mainile intinse de-a lungul trupului. Cei care se odihnesc cel mai bine in acest mod sunt norocosi, deoarece vorbim de o pozitie care nu pune prea multa presiune asupra corpului, cu atat mai mult cu cat ai si perna potrivita: una care sa-i permita gatului sa fie drept si aliniat constant cu coloana vertebrala. In plus, vorbim despre o pozitie benefica pentru cei care sufera de dureri de spate. Cei care dorm in aceasta pozitie sunt persoane prietenoase si optimiste, poate un pic prea credule, care se adapteaza usor la orice situatie.

Articole din aceeasi categorie