31.05.2019
Ce sa faci cand ploua, fara sa-ti strici starea fizica si psihica
Zilele ploioase ne schimba complet dispozitia, iar simplul fapt ca privim picaturile mari de ploaie care se aseaza pe geam, ne face sa ne focalizam atentia asupra loc si, fara sa ne dam seama, sa empatizam cu ele.

Astfel are loc transferul de energie si apare tristetea in urma modificarii starii noastre fizice si psihice.

Dana Predu, expert in mindulness, este de parere ca in viata exista momente in care tristetea pune stapanire pe fiinta noastra, iar noi suntem inerti si pur si simplu o lasam in interiorul nostru: nu o judecam, nu o privim cu ura, nu ne luptam cu ea, relateaza CSID.RO.

„O primesc nemiscata, ii simt forma bruta, incerc sa inteleg de ce vrea sa-si faca adapost in sufletul meu, ce o hraneste cu adevarat si de ce are nevoie din partea mea ca sa mearga mai departe, sa-si gaseasca perechea ei…fericirea. Dupa ce iau contact cu tristetea decid sa o las sa se transforme intr-o varianta benefica pentru mine”, explica Dana Predu, autorul cartii “Minutul de mindfulness”.

Ce sa faci in zilele cu ploaie?

Priveste constient natura. Imi aleg un colt de geam pe care privesc afara si incep sa ma conectez cu tot ceea ce vad. Folosesc simturile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atentie firul de iarba uda, miros aerul umed si miresmele aduse de ploaie, ating picaturile scurse pe geamul meu si aduc un zambet pe fata mea. Sunt in viata!”, spune Dana Predu.

Scrie in agenda.Se spune ca lucrurile frumoase iau nastere din durere, din tristete. Aleg sa scriu o pagina in agenda fara un scop anume, pur si simplu imi iau un pix si ma las condusa de ceea ce primesc de la Univers. Si da, ies lucruri minunate din sufletul meu, povesti ce aveau nevoie de sfarsit”, explica specialistul.

Adu recunostinta aproape de tine. Privesc cerul si spun multumesc. Stiu sigur ca dupa ploaie vine soarele, este doar o notiune de timp. Multumesc pentru tot ceea ce sunt si voi fi, pentru tot ceea ce am si voi avea, multumesc pentru ploaia de afara si din sufletul meu”, conchide expertul in mindfulness.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie