13.03.2025
Ce curajoasă e! Iulia Deliu s-a călit în apă rece. Cum a fost experiența pentru prezentatoarea PRO TV - VIDEO

Primavara ne alintă cu o vreme deosebit de caldă, însă acum câteva zile, când era tare rece, reporterița și prezentatoarea PRO TV, Iulia Deliu, a testat o metodă mai neobişnuită de călire. Dacă unii aleg să facă duş cu apă rece, cei mai curajoşi se avântă în apele reci ale lacurilor. Pe când Ghidighiciul era îngheţat, sub îndrumarea unui instructor, în compania amatorilor de senzaţii tari, a simţit pe propria piele beneficiile călirii. Mai multe despre această experienţă, vezi în cadrul unui reportaj marca „O Seară Perfectă”.

Călirea prin apă rece este o metodă prin care corpul este expus la temperaturi scăzute, fie prin scăldat în apă rece, fie prin dușuri reci, având ca scop stimularea imunității, creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea circulației sanguine. Cei mai curajoși se avântă chiar în apa înghețată, așa cum a făcut și Iulia Deliu.

Moldoveanul Iulian Puşcă a sensibilizat cu muzica sa la nai, dar şi cu povestea de viaţă, cei patru juraţi de la „Românii au Talent”. O poveste despre curaj şi pasiune, descoperim astăzi, la „O Seară Perfectă” - VIDEO

O dată pe săptămână, deja de 12 ani, Victoria practică scăldatul în lacuri şi râuri în perioada rece a anului. „Noi o dată pe săptămână ne adunăm și ne scăldăm, ne călim. Totul la noi este după grafic așa că, este vânt sau nu, noi ne scăldăm. Avem o singură regulă în călire, trebuie să înțelegem fiecare dintre noi de ce avem nevoie de asta. Unii vin pentru a rezolva întrebări motivaționale pentru că, totul pare că este doar pentru sănătate, dar oamenii, de fapt, vin în primul rând pentru a rezolva unele probleme”, a spus Victoria Bilan Podopryhova, expert în călire.

Au adunat tot curajul, au îmbrăcat costumul de baie şi s-au pregătit pentru senzaţii tari.

Și-au ridicat buna dispoziţie şi aşa au intrat în apa îngheţată.

Senzaţiile au fost tari, dar cel mai important, această metodă de călire este eficientă pentru a îmbunătăţi sănătatea şi a creşte rezistenţa la stres, dar este esențial să o abordăm cu precauţie şi să ne informăm corespunzător înainte de a începe. „Cel mai important e că după această practică vei avea mereu dispoziție, vei fi sănătos, iarna o să începi să o vezi altfel. De asemenea, o să uitați de boli. Dacă trăiți în stres, călirea vă va ajuta”, a notat Victoria Bilan.

De la mic la mare, această metodă este potrivită pentru fiecare, cu mici excepții. „Oamenii sunt diferiți, spre exemplu, cei în vârstă sau cei tineri, vin uneori și părinții cu copiii lor. Ne-am călit o dată și cu câțiva copilași de la o casă de copii. Nu se recomandă călirea persoanelor cu probleme ale inimii, cu boli cronice”, a explicat Bilan.

Fosta lui Kanye West rupe tăcerea. Rapperul o obliga să poarte ținute provocatoare: „Am plâns, dar nu aveam de ales”

Actori, psihologi sau mecanici auto, persoane din diferite domenii practică această metodă de călire a organismului. „Practic călirea pentru a mă simți bine. După 40 de ani ceva se schimbă în corpul tău... Practic călirea de 4 ani și de fiecare dată ies din apă cu zâmbetul pe față”, a spus MC MIKE, prezentator.

„Fără asta nu pot”, a menționat și Andrei Cernega, mecanic auto.

Articole din aceeasi categorie