12.05.2022
Ce a facut Vladimir Putin cu doar o ora inainte de invazia din Ucraina

Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe si Politici de Securitate a vorbit despre ceea ce a facut presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu doar o ora inainte sa atace Ucraina, pe data de 24 februarie. Mai multe tari din Uniunea Europeana au fost afectate atunci. Vorbim despre un atac cibernetic orchestrat de Moscova, care a afectat mai multi sateliti.

Asadar, Rusia s-a asigurat ca distruge comunicatiile in Ucraina, cu o ora inainte de startul invaziei. Moscova ar fi orchestrat un atac cibernetic asupra mai multor sateliti, insa pe langa Ucraina, mai multe tari din Uniunea Europeana au fost afectate, dupa cum sustine Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe si Politici de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

„Atacurile cibernetice au avut loc cu o ora inainte de lansarea invaziei neprovocate si nejustificate a Rusiei in Ucraina, pe 24 februarie 2022, pentru a facilita operatiunile militare. Atacul a cauzat perturbari majore ale comunicatiilor, afectand servicii publice, companii si utilizatori particulari din Ucraina; de asemenea, au fost afectate numeroase tari membre ale Uniunii Europene”, a subliniat Josep Borrell Fontelles, citat de cotidianul Le Figaro.

Printre satelitii atacati de armata rusa inainte de invadarea Ucrainei s-au numarat si satelitii KA-SAT, folosita de grupul Viasat, una dintre companiile de top din domeniul telematic din Europa.

„Uniunea Europeana si statele membre, precum si partenerii internationali condamna ferm actiunile cibernetice negative lansate de Federatia Rusa contra Ucrainei, inclusiv atacarea retelei de sateliti KA-SAT, folosita de grupul Viasat”, a subliniat Josep Borrell Fontelles.

Prima aparitie a Georginei alaturi de Ronaldo de la terifiantul anunt ca le-a murit unul dintre copii - FOTO

Printre statele afectate de atacurile cibernetice asupra satelitilor Viasat s-a numarat si Romania, care a condamnat public actiunile Rusiei.

„Impactul asupra retelei Viasat a fost semnificativ, fiind afectati utilizatori din state membre UE, inclusiv din Romania. Atacurile cibernetice impotriva infrastructurilor critice sunt inacceptabile. Romania este profund preocupata de efectele distructive, disruptive si destabilizatoare ale acestor atacuri cibernetice”, se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Tany Vander - de nerecunoscut dupa cea mai recenta schimbare de look! Vezi cum arata bloggerita cu noua sa tunsoare - FOTO

Articole din aceeasi categorie