29.12.2021
Catrinta, ie, cingatoare la mijloc, iar in picioare – pantofi eleganti, cu tocuri de minim 12 centimetri. Adriana Ochisanu – o interpreta eleganta, care a inlocuit opincile cu pantofii cu toc: „Cand iesi pe scena, trebuie sa arda pe tine totul” - VIDEO

Adunate cu grija de-a lungul timpului, din stofe fine si lucrate cu multa indemanare – asa sunt costumele populare din colectia Adrianei Ochisanu.

„Foarte multe am, nici nu le stiu la numar cate sunt. Vreo 50 de costume, le am la sigur. De prin toate zonele Romaniei, pentru ca mai mult pe acolo mi le achizitionez. Care mi-au fost oferite, care le-am procurat eu. Tin foarte mult la ele”, spune Adriana Ochisanu.

Costumele interpretei nu sunt doar frumoase, dar au si o incarcatura emotionala speciala.

Detin zeci de milioane de dolari, insa nu vor sa-si lase averea urmasilor: „Copiii nostri nu stiu ca sunt privilegiati!"

„Acesta catrinta este a regretatei Maria Bararu. Mi-a daruit-o Valentina Cojocaru. Este o piesa de rezistenta, tesuta cu fir de argint. Este foarte veche. Am foarte multe costume vechi, vechi. Am o ie, cred ca are vreo 80 si ceva de ani. O alta ie am achizitionat-o, la fel, de la cineva care aduna costume populare”, mentioneaza interpreta. 

„Uite de exemplu, aceste soarte sunt din Banat. Acolo se poarta acestea soarte si in spate este o chestie cu niste franjuri. Asa e poarta la ei. De asemenea, am costume de muscel, din Bucovina, din Banat, Oltenesti. Am de toate”, spune artista. 

Pe cat sunt de spectaculoase, pe atat pot fi de grele, unele cantarind chiar si 5-6 kilograme.

„Aceasta ie este foarte grea. Daca are vreo doua kilograme numai maneca”.

Ca sa arate ca noi, Adriana are grija de costumele sale ca de ochii din cap.

„Iile, care le duc la curatire, care le spal cu mana. Si le spal singurica, cu sapun de camese, sapun din ala de pe timpuri, inca din Uniunea Sovietica”, mentioneaza Adriana Ochisanu.

Pe langa faptul ca sunt frumoase, ele sunt si foarte costisitoare, deoarece aici merge vorba de lucru manual, care este foarte valoros. 

Demi Rose si-a etalat formele intr-o tinuta seducatoare de Craciun. Vezi imaginile sexy din Ibiza - FOTO

„Dupa cum vedeti, astea sunt cu margele, ele sunt foarte scumpe. Deci, un costum intreg, costa cel putin o mie de euro, pentru ca este foarte multa munca. Doamnele care lucreaza la aceste costume, lucreaza cam un an de zile. Uite, de exemplu, soartele astea sunt foarte scumpe, sunt la 500-600 de euro”, spune interpreta de muzica populara. 

Iar pentru a face rost de aceste bijuterii ale portului popular, artista stie unde sa merga.

„La Voronet ma duc, la Manastire. Acolo se face un targ sambata si duminica si vin femeile, care scot din lazi aceste frumoase opere”, mentioneaza artista. 

Pentru o tinuta populara completa, lipsesc opincile. Adriana insa, nici nu vrea sa auda de ele.

„Mereu mi-a placut incaltamintea frumoasa, eleganta si, intotdeauna, cand ies pe scena in fata publicului, neaparat am un pantof fin in picior. Mie imi place asa. Atat. Cine nu ma place, asta e. Nu poti sa placi la toata lumea, ca nu esti o bancnota de 500 de euro”, a glumit Adriana Ochisanu.

Interpreta spune ca a purtat opinci, insa, totusi, prefera pantofii eleganti, in care se simte mult mai bine.

„Ba da, am purtat, doar ca ele nu ma avantajeaza. In primul rand, eu nu sunt prea inalta, ca sa port opinci. Cine e mai inalt, da, poate sa le poarte, pentru ca ele sunt chiar comode. Totusi, cand incalt un pantof e altceva”, spune interpreta. 

Actori care se comporta minunat pe platourile de filmare si cu care toata lumea isi doreste sa lucreze - FOTO

„Preferatele mele. Cred ca au 12 centimetri in inaltime. Astea sunt foarte comode. La fel, le incalt la spectacole si evenimente. Si uite si astea sunt preferatele mele, foarte comode. Totusi, o incaltaminte de calitate, trebuie sa fie si comoda”, spune artista.

Dupa cum putem observa, atunci cand iesa pe scena, intr-un costum traditional, artista iubeste sa-si accentueze anume talia sa.

„Daca ai ce arata si mai ales, daca mai ai inca talie, trebuie sa o evidentiezi atunci cand iesi in fata publicului. Cand iesi pe scena, trebuie sa arda pe tine totul. Braul este foarte important cum ti-l aranjezi si cum iti accentuezi talia. Trebuie sa fie fixat foarte bine si atunci cand il rasucesti imprejurul taliei, trebuie foarte atent sa infasori, ca sa fie totul ideal. Eu sunt foarte pedanta la acest capitol, imi place foarte mult. Sunt pretentioasa si, de fiecare cand ies pe scena, ma uit de sute de ori in oglinda, pentru ca publicul este atent la orice detaliu. Doamne fereste daca iti pierzi braul, daca nu l-ai prins bine sau un colt de la catrinta sa stea mai jos decat celalalt colt. Multe se pot intampla”, ne explica Adriana Ochisanu.

Dupa atatia ani de experienta pe marile scene, interpreta a invatat sa se gateasca singura din cap pana-n picioare, inclusiv la capitolul “machiaj”.

„Machiajul mi-l execut singura, pentru ca, zic eu, ma pricep. Chiar si pentru concertele mari mi-l fac eu singura. M-am obisnuit deja, imi stiu forma ochiului, stiu ce imi merge, ce nuante imi merg”, spune interpreta. 

Si daca va intrebati cui vor ramane mostenire toate aceste costume minunate, dar si pantofii eleganti.

„Am o fata si ma gandesc, cine stie, poate isi va incerca si ea norocul in domeniul muzicii. Important e sa aiba fantezie, ca are de toate”, mentioneaza artista. 

Articole din aceeasi categorie