09 noiembrie 2020, 10:23

Cafeaua: de ce este bine sa o bei dupa micul dejun? „Cofeina face ca organismul sa elibereze zahar in sange."

Cafeaua: de ce este bine sa o bei dupa micul dejun? „Cofeina face ca organismul sa elibereze zahar in sange."

Nutritionistul italian Gianluca Mech vorbeste despre momentul ideal in care sa ne bem cafeaua, inainte sau dupa micul dejun.

Foarte multi oameni aleg sa isi inceapa fiecare zi savurand cafeaua de dimineata. Este cea care ne ajuta sa ne trezim si sa ne pregatim pentru o zi incarcata de activitati. E important insa de stiut daca este indicat sa bei cafeaua inainte sau dupa micul dejun. Nutritionistul italian Gianluca Mech ne vorbeste despre momentul ideal in care sa ne bem cafeaua, inainte sau dupa micul dejun.

„Noi studii demonstreaza ca desi cafeaua ne ajuta sa ne trezim dupa un somn poate nu foarte odihnitor de noapte, ea ne poate totodata afecta nivelul de zahar din sange. E important sa ne mentinem glicemia in limite normale pentru a evita aparitia unor afectiuni precum diabetul sau bolile de inima”, explica nutritionistul Gianluca Mech.

Cafea inainte sau dupa micul dejun?

„Cu siguranta e bine sa luati micul dejun inainte de a consuma cafea. Dupa cum spuneam, cofeina face ca organismul sa elibereze zahar in sange. Ceea ce, la randul sau, determina pancreasul sa elibereze insulina. Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scadere brusca a zaharului din sange. Iar asta creeaza pofta de dulce. Daca beti cafea dupa micul dejun, echilibrati mult acest proces si evitati aparitia problemelor pe termen lung!”, este de parere Gianluca Mech.

Alege cafeaua organica

„Da, exista si cafea mai sanatoasa decat alta cafea! Este vorba despre cea organica. Cafeaua obisnuita este adesea stropita cu pesticide. Alegeti intotdeauna cafea organica si stati departe de cafelele aromate. Acestea din urma contin arome artificiale si ingrediente nocive pentru sanatate!”, recomanda nutritionistul Gianluca Mech.

Renunta la zaharul din cafea

„Acesta este probabil cel mai important sfat atunci cand vine vorba despre cafea. Dupa ce va veti obisnui cu cafeaua simpla, fara zahar, va veti bucura pe deplin de savoarea si aroma cafelei. Veti putea face diferenta intre diferitele soiuri. Mai pe scurt, va bucurati de gustul cafelei in loc de cel al zaharului”, adauga Gianluca Mech.

Citeste si :  Ton sau somon? Care este cea mai sanatoasa alegere