25.03.2024
Beatrice – fetita care emana doar dragoste si energie pozitiva! Care sunt activitatile ei zilnice, dar si cum au sarbatorit familia Adamciuc - VIDEO

Pe 21 martie se vorbeste despre acceptare si egalitate - a fost ziua mondiala a sindromului Down. Cu aceasta ocazie echipa O Seara Perfecta s-a intalnit cu Beatrice, o fetita foarte speciala, care emana doar dragoste si energie pozitiva. Care sunt activitatile ei zilnice, dar si cum a sarbatorit acea zi familia Adamciuc, aflam dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Ludmila Adamciuc a mentionat: „21 martie este o sarbatoare in care noi cumparam tort si suflam lumanari, in al doilea rand eu primesc flori si sotul meu o imbratisare. Este ziua internationala a Sindromului Down si sunt foarte fericita ca noi ne-am invatat sa celebram aceasta zi si sa cunoastem mai multe din cultura Sindromului Down, pentru ca nu este doar o malformatie genetica, dar are o intreaga poveste in spate. Beatrice este foarte entuziasmata pentru orice petrecere si orice zi cand ea primeste ceva bunisor sa manance, eu intotdeauna zic si o sa mai zic asta ca Beatrice este un copil foarte fericit, pentru ca este scaldat in iubire. Noi cu Ghenadie crestem frumos alaturi de Beatrice si chiar cuvantul „te iubesc” sau „te apreciez” acum are cu totul o alta valoare, decat in prima perioada cand totul era mai mult pe entuziasm si dopamina".

Chiar daca Beatrice este un copil absolut normal, intrebarile ciudate din partea oamenilor nu inceteaza sa apara.

Ludmila ADAMCIUC, FONDATOAREA ASOCIATIEI OBSTESTI „PRIETENA MEA”: „Ce ar fi fot daca aflati despre Sindromul Down, ati fi intrerupt srcina sau nu sau mai este o intrebare daca ca prin minune iar trece ce ati alege? Pai eu pot sa va spun ca aceste intrebari sunt total absurde, in primul rand ca cel ami frumos si mai important lucru din viata mea si a sotului meu este nasterea acestui copil cu aprent dizabilitate, insa de fapt cu o serie de abilitati pe care noi parintii le-am preluat si le invatam de la ea".

Pe langa faptul ca micuta merge la gradinita, ea mai are un program super incarcat cu activitati.

„In zilele obisnuite avem un program foarte bine pus la punct, Beatrice merge la gradinita si eu pot sa merg la job. Beatrice are lectii la logoped, mai facem kineto, mergem la bazin, dar moderat, nu putem sa i le dam pe toate deodata, deoarece micuta are 6 ani. Deseori incercam sa ne deconectam de la retele, chiar daa aparent seara postez cele mai multe story-uri si asta creaza impresia ca eu sunt online. Atunci cand Bety este acasa cu mine, eu am un program mai ceva de cat atunci cand sunt la job, pentru ca sa ne treaca ziua frumos si sa nu ajunga un moment in care si eu sunt plictisita de Bety si ea de mine, noi avem o serie de activitati pe care le facem. Sunt o norocoasa fiindca Beatrice imi seama mie si se plictiseste foarte repede de activitati si de aceea mama trebuie sa fie foarte creativa, dar de cele mai multe ori daca ne apucam de gatit asta o entuziasmeaza, iar de asta noi gatim preuna pana trecem la lectii si la terapii".

De cand a aparut Beatrice pe lume, ziua de 21 martie este o sarbatoare in familia Adamciuc.

„Intr-adevar aceasta luna este una speciala, pana acum ma bucuram ca este ziua mea pe 24 martie, dar de cand a aparut Beatrice ne-a mai aparut o sarbatoare care ghideaza toate activitatile noastre".

Deja de 5 ani, Ludmila Adamciuc este vocea mamelor copiilor cu dizabilitati.

„Eu sunt omul care traieste azi si daca ma intrebi unde ma vad peste 5 ani, cred ca imi vine greu sa-ti raspund la intrebar. Am scris, am mers la evenimente, am cerut ajutor si toate acestea plus oamenii dragi si plus dorinta mea au construit aceasta cararusa si asta tot datorita prietenei mele", a adaugat Ludmila.

Pe langa echipa pe care o are in spate, Ludmila Adamciuc are tot sprijinul si din partea familiei.

Ludmila Adamciuc a dezvaluit: „Asta m-a emotionat asa de tare ca eu am oprit si am inceput sa plang”.

Articole din aceeasi categorie