10.10.2019
Bai Ling - actrita chineza care se credea venita de pe Luna, face 53 de ani. Arata ca o adolescenta
Este una dintre cele mai cunoscute actrite din China. Daca nu pentru filmele in care a jucat, atunci, cu siguranta, pentru viata ei excentrica. Bai Ling parca nu imbatraneste. La 53 de ani arata ca o adolescenta.

Bai Ling, pe care ai vazut-o in Wild Wild West, alaturi de Will Smith si in Crank: High Voltage, alaturi de Jason Statham, implineste 53 de ani pe 10 octombrie. Actrita are o energie debordanta, in prezent lucrand la 10 filme... simultan.

Cel mai probabil energia de acum se datoreaza regimului de viata spartan, pe care l-a avut inca de mica. La 14 ani a fost incorporata in Armata de Eliberare a Poporului si a devenit soldat artist in prefectura Nyingchi, din Tibet. 

O vreme a servit si ca asistenta medicala, insa principala sa activitate era sa distreze soldatii si ofiterii din armata. Mai tarziu, actrita avea sa dezvaluie ca in perioada stationarii in Tibet a fost intoxicata cu alcool si violata de ofiteri, alaturi de alte colege artiste.

In urma acestor agresiuni repetate, Bai Ling a ramas insarcinata, eveniment care i-a provocat o depresie severa. A apelat la avort si a ajuns intr-un spital de boli mintale. Actrita spune ca trecutul ei negru a impins-o la o dependenta de alcool de care a scapat cu greu.

La jumatatea anilor 2000, Bai Ling devenise ceea ce evitase toata viata: o femeie „depravata”, care „isi arata sanii peste tot”, un „personaj pe care cultura pop de la Hollywood l-a creat”. 

Actrita chineza se stabilise in SUA in 1991, unde si-a facut intrarea in cineamtografie cu pelicula The Crow (Corbul). Filmarile au fost oprite brusc, dupa moartea brutala a lui Brandon Lee, fiul regretatului Bruce Lee.

Actorul a murit dupa ce a fost impuscat de la mica distanta cu un pistol caruia i s-au schimbat cartusele de recuzita.

In 2009, Bai Ling declara intr-un interviu ca vine de pe Luna, satelitul natural al Pamantului, unde locuieste si bunica ei. 

„Eu nu exist in realitate. Sunt in propriul meu univers, iar mintea mea este la un milion de kilometri departare. Ma simt ca si cand as veni de pe Luna deoarece mama spunea ca am fost gasita undeva”, spunea actrita pentru Reuters.

De-a lungul vremii, actrita chineza a avut mai multi iubiti celebri, insa relatiile au fost de scurta durata. Printre barbatii care i-au ajuns la inima se numara Nick Carter, componentul trupei Backstreet Boys, muzicianul Lionel Richie si actorii Thomas Jane si Mickey Rourke. 

Sursa foto: Getty Images/Profimediaimages.ro

Articole din aceeasi categorie