31.01.2022
Ava Gardner - afla povestea „celei mai frumoase creaturi de pe Pamant” - FOTO

Actrita legendara de la Hollywood s-a stins din viata pe 25 ianuarie 1990. In acest articol iti spunem totul despre cariera sa in domeniul cinematografic si despre viata ei in afara filmarilor. 

Nimic din copilaria lui Ava Gardner nu prezicea ca ea va deveni o actrita celebra. S-a nascut intr-o familie de fermieri din Carolina de Nord si a fost al saptelea copil si cea mai mica din familia. Isi petrecea copilaria departe de oras, ea mai mult se tragea spre natura, decat spre covoarele rosii si viata mondena. Aici, apropo, merita de remarcat faptul ca nici aflandu-se mult timp la Hollywood, Ava nu a incetat sa injure si era cu o limba foarte ascutita. 

Cum comenteaza instrumentistul Vasile Advahov modificarile din textul piesei „Trenuletul” care ne va reprezenta tara la „Eurovision 2022”: „Piesa initial a conceputa pentru piata Moldovei, acum trebuie facut ceva la nivel international” - VIDEO

Dupa absolvirea scolii, Ava a fost admisa la Atlantic Christian College, unde a studiat profesia de secretara - fetele rareori puteau conta pe ceva mai presus, la acea vreme. In 1941, fata de 18 ani a plecat la New York, unde locuia una dintre surorile ei mai mari. Sotul surorii era fotograf. El i-a facut lui Ava mai multe poze si le-a expus in vitrina atelierului sau. Fotografiile au fost vazute de unul dintre angajatii MGM, iar in curand Gardner a fost invitata la o auditie. 

Ava Gardner, 1952

Fata a cucerit din start producatorii cu talentul sau. Sau, mai degraba, cu farmecul sau. Recenziile despre ea au fost urmatoarele: „Nu poate juca, nu poate vorbi sau canta. E incredibila”. Asa ca, in curand Ava a semnat un contract si s-a pus pe treaba. In primii cinci ani, ea a primit roluri secundare. Faima sa a ajuns la ea in 1946, odata cu filmul „Ucigasii”. Apogeul faimei lui Ava a cazut in anii 1950, cand au fost lansate filmele „The Snows of Kilimanjaro” si „Mogambo”. In acelasi timp, titlul de „Cea mai frumoasa creatura de pe Pamant” i-a fost atasat actritei - asa cum a numit-o cel de-al doilea sau sot, muzicianul Artie Shaw. 

Faima Avei Gardner a fost mare, insa nu pe mult timp - in anii 1960, cariera sa a inceput sa se stinga. Ultimul rol major ea l-a jucat in filmul „Noaptea iguanei”, care a fost lansat in 1944. Jocul din film i-a adus lui Gardner o nominalizare la Globul de Aur si un premiu la Festivalul de Film de la San Sebastian. 

AVA GARDNER SI BERT LANCASTER IN „UCIGASII” (1946)

In perioada faimei sale, Gardner a avut si o perioada de glorie in viata personala. Actrita a fost casatorita de trei ori: cu actorul Mickey Rooney, cu muzicianul si compozitorul Artie Shaw si cu muzicianul Frank Sinatra.

Pe primul sau sot Mickey Rooney, Ava l-a cunoscut in prima ei zi la MGM. Rooney s-a indragostit de la prima vedere. Primul sentiment al lui Gardner a fost uimirea, deoarece la acea vreme Rooney a jucat in musicalul „Babes on Brodway” si a aparut in fata viitoarei sale sotii in rolul unei cantarete braziliene Carmen Miranda - cu ruj rosu pe buze, gene si sani falsi, in tocuri. In aceeasi seara, Rooney a invitat-o pe Gardner la cina. Cateva luni mai tarziu, cei doi s-au casatorit. Dar casatoria nu a durat mult, doar doi ani. 

Nunta lui Ava Gardner si Mickey Rooney

La cativa ani dupa divortul ei, Gardner s-a casatorit cu Artie Shaw. Aceasta casatorie a durat doar un an. „Ne-am casatorit in anul 1945, pe 17 octombrie. M-a parasit la o saptamana dupa prima noastra aniversare. Nenorocitul mi-a frant inima”, i-a spus actrita biografului ei Peter Evans si a adaugat: „M-a umilit atat de mult, incat mi-am pierdut increderea in mine. Cu toate acestea, au fost si lucruri frumoase in aceasta relatie”. Ava a recunoscut ca datorita lui Artie a decis sa mearga la Universitatea din California - nu a vrut sa ramana in urma sotului ei in dezvoltarea intelectuala. 

Mai apoi, a aparut in viata ei Frank Sinatra - marea dragoste si cea mai lunga relatie din viata actritei. Ava l-a intalnit pe muzician la o petrecere in Palm Springs, unde amandoi au baut multa sampanie si au decis sa fuga de la eveniment impreuna. Unde? In orasul Indio. 

Totul ar fi ideal, insa Frank era casatorit. Publicul era indignat: Ava a fost numita o curva si o distrugatoare de familii, iar Frank a fost a fost numit prost, care si-a tradat prima dragoste si familia de dragul unei vedete de la Hollywood. Totusi, vorbele multimii nu i-a putut impiedica pe indragostiti sa fie impreuna in continuare. Curand, Sinatra a divortat oficial, iar cateva luni mai tarziu, el si Gardner s-au casatorit. Aceasta casatorie a durat sase ani - in ea au fost multi barbati, multe femei si multa pasiune. In ciuda despartirii, Ava si Franks au ramas prieteni pentru tot restul vietii. Sinatra a fost cel care a platit facturile actritei cand aceasta a suferit doua accidente vasculare cerebrale in 1986. 

Anamaria Prodan - fotografie de zeci de mii de like-uri in costum de baie! Cum s-a fotografiat - FOTO

Nunta lui Ava Gardner si  Artie Shaw
Nunta lui Ava Gardner si Frank Sinatra

Ava Gardner a avut trei soti, insa romane - mult mai multe. Ava s-a bucurat de viata din tot sufletul, fara a-si numara iubitii si fara a neglija petrecerile cu o continuare romantica. Printre cei cu care a avut relatii de durata scurta se numara miliardarul Howard Hughes, muzicianul Mel Torme, actorul Robert Taylor, politicianul John F. Kennedy si multi, multi altii. 

O mamica si-a aratat burtica uriasa de gravida inainte sa nasca tripleti. “Ma doare si cand respir!"

Oamenii apropiati Avei au descris-o in moduri diferite. De exemplu, colega ei de platou, Deborah Kerr, a spus: „Vesela, calda si umana”. Dar aceste adjective nu inseamna deloc ca vedeta avea un temperament relaxat. Cand ceva o enerva, putea foarte bine sa arunce cu un pahar de sampanie in persoana care a suparat-o - exact asta a facut cand un jurnalist a dorit sa-i ia un interviu. Dupa aceea, jurnalistul a recunoscut ca tocmai in momentul in care paharul i-a zburat in cap si-a dat seama ca Gardner este cea mai uimitoare femeie din lume.

In ultimii 20 de ani din viata ei, Gardner a locuit la Londra. A decedat in 1990 de pneumonie. 

Articole din aceeasi categorie