13.09.2019
Autoarea romanelor Harry Potter, J. K. Rowling, a donat peste 17 milioane €. Unde au ajuns banii
Celebra scriitoare, Joanne Rowling, creatoarea romanelor de mare succes - „Harry Potter”, a facut o donatie importanta inspirata de mama ei.

J. K. Rowling (54 de ani) a donat peste 17 milioane de euro pentru sustinerea cercetarii medicale cu scopul identificarii unor noi metode de tratament pentru scleroza multipla. Banii au ajuns la clinica de neurologie regenerativa Anne Rowling a Universitatii din Edinburgh, numita asa dupa mama autoarei, decedata la varsta de 45 de ani din cauza acestei afectiuni.

Scriitoarea a mai facut o donatie importanta, de 11,2 milioane de euro, in anul 2010, cu acelasi scop, scrie Daily Mail.

Rowling, care avea 25 de ani cand a murit mama ei, nu i-a spus niciodata ca s-a apucat sa scrie seria de carti Harry Potter. Autoarea a dezvaluit ca, multi ani dupa aceea, s-a simtit bantuita de moarte, pe care a decris-o ca pe o „durere cimplita in inima”.

J. K. Rowling se bucura de un imens succes datorita operelor ei. In 2004 revista Forbes a facut o predictie, potrivit careia autoarea britanica va fi prima persoana care ve deveni miliardara in dolari doar din publicarea de carti.

J. K. Rowling a atins pragul de 1 miliard de dolari in anul 2011 si a figurat in primii 1.100 de miliardari ai lumii. Azi, in urma unor donatii de sute de milioane de dolari, scriitoarea nu mai figureaza in topul miliardarilor lumii.

Autoarea romanelor Harry Potter are trei copii si se afla la al doilea mariaj.

Fotografii: Getty Images

Articole din aceeasi categorie