13.12.2022
Au trait cinci ani plini de realizari frumoase in scena! De ziua lor aniversara, muzicienii din Orchestra Moldovlaska au muncit: „Poate nu e mult, dar sunt ani foarte productivi” - VIDEO

Orchestra „Moldovlaska” a implinit 5 ani! Cum isi vor sarbatori muzicienii aniversarea, afla de la reporterul PRO TV Iulia Deliu, care a venit cu mai multe detalii intr-o transmisiune live pentru O Seara Perfecta.

„Astazi se fac exact cinci ani de cand orchestra Moldovlaska si-a inceput activitatea. Sa stiti ca baietii, instrumentistii muncesc si de ziua lor. In aceste clipe au loc filmari pentru Revelion. Ii vedeti aici cum interpreteaza”, Iulia Deliu, reporter PRO TV. 

Cum a fost inceputul acestui proiect? „In principiu am inceput in aceeasi componenta. Denumirea vine de la Moldova si Valahia, si am unit aceste doua cuvinte si s-a primit Moldovlaska. Ne place foarte mult si de fapt ne reprezinta aceste doua stiluri muzicale, aceste zone muzicale. Proiectul de fapt a aparut de cand eram copii si cantam impreuna cu Dorin. Insa acum cinci ani l-am prezentat publicului larg”, Veaceslav Stefanet, instrumentist.

Cine are grija de imaginea orchestrei? „Tot noi, cu Veaceslav, cu ajutorul baietilor. Vreau sa-i felicit pe toti, poate cinci ani nu e mult, dar sunt cinci ani foarte productivi, cu realizari frumoase in scena. Am realizat multe piese frumoase pentru publicul nostru. Ne straduim impreuna sa facem fata, nu avem lucratori care sa ne ajute, noi tot absolut facem singuri”, Dorin Buldumea, instrumentist. 

In curand, orchestra Moldovlaska pleaca in Romania. „La petreceri private mergem foarte des, uneori chiar prea des. Nu suntem alaturi de familiile noastre, dar asta e situatia. Atata timp cat ne solicita lumea, suntem bucurosi sa mergem sa facem oamenii fericiti. Colaborari am avut multe cu interpreti atat din Moldova, cat si din Romania, nume notorii din folclorul romanesc. Sper ca pe viitor sa fie mai multe si mai fructuoase colaborarile”, Veaceslav Stefanet, instrumentist. 

„Acum producem niste piese noi pe care le vom lansa de Revelion pentru iubitorii de folcor. Avem planuri mari pentru anul viitor, sunt niste proiecte importante pe care pana cand le tintem in secret. Un plan mai important este pentru noi a treia editie a Festivalului Ionica Minune care va avea loc la Bucuresti, pe 25 februarie. Mai apoi, avem colaborari cu multi artisti”, Dorin Buldumea, instrumentist. 

Pentru filmari, orchestra asteapta oaspeti si din Romania. „Acum am filmat cu Stefan Pitulici de la Craiova, Marian Micu de la Barlad, va veni si Cristi Nuca de la Iasi. Mai multi artisti pe care ii iubim si ii apreciem foarte mult si ne bucuram ca ne-au ales anume pe noi pentru a colabora”, Veaceslav Stefanet, instrumentint. 

Articole din aceeasi categorie