26.03.2024
Arnold Schwarzenegger operat de urgenta. Cum se simte si de ce afectiune sufera

Arnold Schwarzenegger operat de urgenta. Cum se simte si de ce afectiune sufera? De ce a ajuns starul la spital si cum se afla in aceste momente?

Arnold Schwarzenegger operat de urgenta. Cum se simte si de ce afectiune sufera? De ce a ajuns starul la spital si cum se afla in aceste momente?

Arnold Schwarzenegger operat de urgenta

Arnold Schwarzenegger a dezvaluit ca lunea trecuta i-a fost montat un stimulator cardiac, dupa ce anterior a suferit trei operatii pe cord deschis.

Citeste si: Secretul numarul 1 pe care il au oamenii de succes. Arnold Schwarzenegger: „Nu toti sunt norocosi”.

In varsta de 76 de ani, actorul a spus ca acum are in el o „parte de masina", la fel ca personajul sau Terminator - si a precizat ca va trebui sa ia o pauza de la sala de sport.

El a facut urmatorul anunt in cadrul podcastului „Arnold's Pump Club”, lansat luni, potrivit Daily Mail:

„Lunea trecuta am fost operat, pentru a deveni un pic mai mult o masina: Mi-am pus un stimulator cardiac. Trebuie sa va spun, doar faptul ca va spun acest lucru voua, tuturor, contravine atat de mult educatiei mele din Austria, unde nimeni - niciodata - nu vorbea despre probleme medicale.

Tot ceea ce avea legatura cu sanatatea era tinut pentru tine. Dar am primit atat de multe mesaje si e-mailuri de la persoane care s-au nascut cu o valva aortica bicuspida, ca si mine, spunandu-mi ca vorbind despre operatiile mele de inlocuire a valvei le-a dat curaj si speranta pentru a se confrunta cu ale lor.

Deci, din moment ce stiu ca - daca ma impotrivesc instinctului meu secretos si sunt transparent - ii ajut pe oameni, ce alta optiune am?”

Horoscop 26 martie 2024. O zodie s-ar putea imbogati peste noapte. Probleme in dragoste pentru unii nativi

Arnold si-a asigurat fanii ca se recupereaza bine, spunand:

„In primul rand, vreau sa stiti ca ma simt foarte bine! Am fost operat luni, iar vineri eram deja la un mare eveniment ecologic cu prietena mea si colega mea de breasla Jane Fonda. Apropo, cand vorbim despre exercitiile fizice ca fiind singura pastila magica pentru a incetini imbatranirea, uitati-va la Jane.

Acesta a explicat fanilor nevoia interventiei suferite 

Este cu zece ani mai in varsta decat mine, implinind 87 de ani anul acesta! Nimeni nu ar fi crezut vreodata ca am inceput saptamana cu o operatie. Vreau sa multumesc intregii mele echipe de la Clinica Cleveland. Toti medicii si asistentele au avut o grija extraordinara de mine si au facut ca operatia sa fie cat mai putin dureroasa posibil”.

El a continuat:

„De asemenea, mi-au spus ca era timpul sa trec prin aceasta operatie, deoarece o parte din tesutul cicatricial de la operatia anterioara imi facuse ca bataile inimii sa fie neregulate. A fost asa timp de cativa ani, asa ca am pastrat legatura cu echipa mea medicala si am venit in persoana cel putin o data pe an pentru a face un control complet si a vedea cum e inima. Asta e viata cu o problema genetica a inimii. Dar n-o sa ma auziti plangandu-ma”.

Arnold si-a inlocuit valva aortica in Cleveland, Ohio, in 2020. In 1997, el a suferit o operatie cardiaca electiva pentru a inlocui o valva cardiaca aortica congenitala defecta.

Atunci cand valva aortica nu functioneaza corect, „poate interfera cu fluxul sanguin si poate forta inima sa lucreze mai mult pentru a trimite sange in restul corpului”.

Potrivit unui site de specialitate citat de Daily Mail, „repararea valvei aortice si inlocuirea valvei aortice sunt proceduri care trateaza bolile care afecteaza valva aortica, una dintre cele patru valve care controleaza fluxul de sange prin inima”.

Valva aortica ajuta la mentinerea circulatiei sangelui in directia corecta prin inima, adauga site-ul.

Emilian Cretu - mandru alaturi de nepotica sa, Emily! Vezi imaginile induiosatoare cu cei doi - VIDEO

Arnold: „Valvele bicuspide ale mamei mele si ale mamei sale le-au ucis. [Mama sa, Aurelia, a murit in 1998]. Sunt inca aici datorita inovatiilor medicale si datorita faptului ca am fost foarte sarguincios in ceea ce priveste mentinerea legaturii cu medicii mei si faptul ca i-am ascultat.

Mama mea a refuzat sa se supuna operatiei de inlocuire a valvelor. Dar, pe atunci, singura optiune era inima deschisa. Astazi, se inlocuiesc valvele cu proceduri neinvazive prin care poti pleca acasa in aceeasi zi.

Mi-au fost inlocuite valvele pentru prima data in 1997, ceea ce a necesitat o operatie pe cord deschis. Mi s-a spus ca ambele valve vor dura intre 12 si 15 ani. Dr. Starnes a facut o treaba minunata si au rezistat 21 de ani, asa ca, in momentul in care m-am dus pentru inlocuire in 2018, optiunea non-invaziva era disponibila.

Bineinteles, stiti ca a fost o mica incurcatura la spitalul din Los Angeles, iar operatia mea non-invaziva a devenit una pe cord deschis. Am spus aceasta poveste si am impartasit imagini aici, in acest buletin informativ”.

El a adaugat: „Au inlocuit doar una dintre cele doua valve, asa ca m-am indreptat spre Clinica Cleveland in 2020 si am facut-o pe cealalta. De data aceasta, inlocuirea valvei transcateterice non-invazive a functionat! Dar, cu toate aceste operatii, medicii mei mi-au spus ca este mai important ca niciodata sa fiu la curent cu situatia si am verificat tot timpul, impartasind informatii despre ritmul cardiac de acasa. Stiam ca bataile inimii erau neregulate, iar echipa mea fantastica a urmarit-o ca un soim.

Mi-au spus ca ma vor anunta cand va fi timpul pentru un stimulator cardiac. M-am dus la controlul meu normal la inceputul lunii martie, in drum spre Festivalul Arnold Sports, si mi-au facut o serie completa de teste. Cand am ajuns acasa, in Los Angeles, parca a fost soarta, vorbeam cu unul dintre cei mai buni prieteni ai mei.

Mi-au spus ca li s-a implantat un stimulator cardiac, ca a fost o recuperare rapida si ca nivelul lor de energie a revenit la nivelul cu care erau obisnuiti. Asta este un lucru pe care il inveti despre o bataie neregulata a inimii: toata munca suplimentara pe care o face inima ta te epuizeaza”.

Articole din aceeasi categorie