21.10.2019
Are peste 2,5 m, cantareste 137 kg si este cel mai inalt om de pe Terra. Cine este Sultan Kosen
Sultan Kosen este un turc in varsta de 36 de ani si este cel mai inalt om de pe Terra.

Sultan Kosen detine din anul 2009 recordul Guinness World Record pentru cel mai inalt barbat din lume, depasindu-l pe asiaticul Bao Xishun care are 2,36 metri. 

Sultan are o poveste impresionanta. Turcul nu si-a mai putut termina studiile din cauza inaltimii sale si a trecut la munca de fermier pentru a se intretine.

De asemenea, din cauza inaltimii pe care o are, el a fost diagnosticat cu o tumoare care ii afecteaza glanda pituitara, de aceea acesta foloseste carje pentru a se deplasa. Chiar daca a intampinat multe obstacole, el a declarat ca lungimea sa l-a ajutat sa vada lucruri la o distanta foarte mare si a putut sa-si ajute familia la treburile casnice. 

In anul 2010, Sultan Kosen parcurge un tratament pentru a-si imbunatati glanda pituitara, insa din cauza acestuia a inceput sa-si piarda din inaltime.

In anul 2013, Kosen s-a insurat cu Merve Dibo, o siriana cu 10 ani mai mica decat el. Intr-un interviu pentru o publicatie din Turcia, acesta declara ca este fericit alaturi de ea, iar singurul dezavantaj este comunicara cu Merve, aceasta vorbind araba. 

 


Acum 5 ani, in timpul evenimentului Guinness World Record Day desfasurat la Londra, Sultan s-a intalnit pentru prima oara cu cel mai scund om de pe Terra, Chandra Bahadur Dangi (54 cm).


Sursa foto: Gettyimages, Instagram.com

Articole din aceeasi categorie