13.02.2024
Aparitia lor este un spectacol care impresioneaza. Ansamblul „Concertino”, la 20 de ani: „Fiecare an a fost o munca titanica…” - VIDEO

Aparitia lor produce mereu impresie, iar cand urca pe scena, spectacolul e inevitabil. Ansamblul de acordeonisti din Republica Moldova„Concertino”a implinit 20 ani de activitate. Acordeonistul Eugen Negruta a fost invitat in cadrul emisiunii O Seara Perfecta, unde a vorbit despre istoria instrumentului bandoneon si ce realizari a obtinut ansamblului„Concertino”in toti acesti ani.

Eugen Negruta a venit in platoul emisiunii cu un instrument care se numeste bandoneon, deosebit de popular in Argentina si Uruguay.„El este fratele mai mare a acordeonului clasic. Fiind accesibil la pret, a fost popular in randul marinarilor, aproximativ 150 de ani in urma. Bandoneonul acesta, are 50 de ani si a fost adus din Germania acum doi ani, special pentru mine. Se spune ca acest instrument este mai mult pentru muzica trista”,a povestit acordeonistul.

Ansamblul Concertino din Chisinau in turneu european

Ansamblul„Concertino” in 2023 a marcat 20 de ani de activitate profesionala. Acestia sunt frecvent invitati la festivalurilor europene, au sustinut numeroase turnee artistice in toata lumea.

Intrebat de prezentatoarea emisiunii Anisoara Loghin, daca ansamblul a reusit sa-si indeplineasca toate scopurile propuse in acesti ani, Eugen Negruta a raspuns:„Visurile noastre s-a implinit, am cantat pe scene mari, alaturi de artisti veritabili. Fiecare an a fost o munca titanica, am depus multa energie si perseverenta sa avem succes. Suntem fericiti, ca acordeonul a inceput sa fie instrumentul de baza in diverse proiecte, nu doar in domeniul muzicii populare”. 

Acordeonistul a mentionat ca si la etapa actuala, echipa lor munceste mult:„Mereu am fost responsabili pentru tot ce ne-am propus. Lucram ore-n sir pentru a crea programe noi si interesante”.

Esti in pana de idei de cadou pentru Ziua Indragostitilor? EV GOLD iti sare in ajutor si iti prezinta cele mai noi modele - VIDEO

Concertino Accordion Band

In anul 2023, ansamblul de acordeonisti„Concertino” afost onorat cu Premiul„Gavriil Musicescu”in domeniul Muzicii.

„A fost un moment frumos si important pentru noi, mereu am fost sustinuti de Ministerul Culturii. La moment, suntem 10 instrumentisti si avem o imagine pe scena, optam pentru imbracamintea de culoarea neagra, lasam muzica sa vorbeasca pentru noi”,a spus Eugen.

O femeie a devenit virala pe TikTok dupa ce si-a aratat tatuajul de pe spate - FOTO

Acordeonistul a povestit cum se mentine atmosfera prietenoasa in colectiv:„In toti acesti ani de activitate al ansamblului au fost situatii diferite, mereu am incercat sa fie pace in colectiv. Suntem 5 membrii care am ramas din anul 2003 si continuam sa popularizam acest frumos instrument, acordeonul”

La Balti va avea loc un concert gratuit al formatiei Concertino Accordion  Band | СП - Stiri Balti Moldova
Articole din aceeasi categorie