04.04.2024
Apariția unui copil poate „răci” relația de cuplu! Care este motivul, dar și cum poți rezolva această problemă. Irina Duracov, psiholog: „Dacă nu sunt gestionate la timpul potrivit, ele pot...” - VIDEO

Apariția unui copil aduce multă bucurie într-un cuplu, dar poate provoca și o fisură între parteneri. Despre acest fenomen a vorbit psihologul Irina Duracov.

În cadrul emisiunii O Seară Perfectă, psihologul Irina Duracov a fost întrebată dacă este normal ca relația dintre parteneri să se răcească după apariția unui copil.

„E normal, e absolut normal, este o criză care poate apărea în relație și apare nu doar atunci când vine un copilaș, dar și în toate fazele unei relații. Când apare copilul această criză se intensifică pentru că vine din ambele părți, este un stres pentru tată, pentru mamă, este un schimb de roluri. Apar diferite probleme, provocări la nivel financiar, emoțional, stres, oboseală... Dacă nu sunt gestionate la timpul potrivit și în modul potrivit ele pot crea conflicte mai aprofundate”, a explicat invitata serilor perfecte.

Au fost căsătoriți aproape 20 de ani, iar din iubirea lor s-a născut Stella! Imagini rare cu unica fiică a lui Antonio Banderas - FOTO

Atunci când femeia este prea implicată în procesul de creștere a copilului, bărbatul trebuie să o trezească la realitate, susține psihologul:

 „Nu toate femeile, în zilele noastre mai ales, abordează așa atitudine. Eu mă bucur că acum foarte multe femei găsesc acest mijloc de aur. Dacă se întâmplă cazuri când femeia se implică totalmente copilului și procesului de creștere atunci bărbatul este cel care trebuie să o trezească la realitate. Totuși foarte mult depinde cum o face”.

Poți rezolva problema apărută în cuplu apelând la câteva strategii. „Printr-o cumunicare deschisă, eficientă, printr-un sprijin reciproc. Foarte mult contează recunoașterea eforturilor... Foarte des ajută și terapia de cuplu. Dacă nu ambii parteneri măcar unul dintre cei doi să vină cu ideea de face strategii de coupling, date nights. Cel puțin femeia care este mai emotivă să vină cu inițiative”, a spus Duracov.

Georgina Rodriguez, apariție inedită pe rețelele sociale. Cât costă geanta purtată de iubita lui Cristiano Ronaldo - FOTO

Articole din aceeasi categorie