27.09.2023
„Anul 2003 a fost unul de cotitura din viata mea”! Cum arata Costi Burlacu acum 20 de ani, dar si ce voce divina avea - VIDEO

Costi Burlacu a decis sa le povesteasca fanilor sai despre unul dintre cei mai importanti ani din viata lui - 2003. De asemenea, indragitul artist a postat si un video cu evolutia pe care a avut-o pe scena, acum 20 de ani, la un festival din Sankt Petersburg.

Cu 20 de ani in urma, Costi Burlacu avea 17 ani si numeroase scopuri de atins. „20 de ani in urma! La varsta de 17 ani treceam in clasa a XII-a si la fel ca si alti colegi ne pregateam serios de bacalaureat. Absolvisem deja Scoala de Muzica, eram activ in liceu, scriam melodii pe care le interpretam la orice serbare. In vara anului 2000, Dumnezeu avea pregatit ceva pentru mine. Am avut norocul sa fiu intalnit de Anatol Roscovan si invitat sa activez alaturi de el la Studiourile TeleRadio Moldova. Era visul meu de mic sa cant, sa evoluez, sa ma afirm asa ca am decis sa abandonez liceul si am zbughit-o la Chisinau. Incepusem o viata noua! In cateva luni in studiourile de la Casa Radio am cunoscut majoritatea artistilor din acea vreme, prezentatorilor Radio si TV, asistam la repetitiile Orchestrei Simfonice condusa de Gheorghe Mustea, Orchestrei Folclor condusa de Petre Neamtu, Capela Corala Moldova – toate regasindu-se sub acelasi acoperis - TeleRadio Moldova. Asistam la toate imprimarile, scriam muzica, incepusem sa fac orchestratii, participam la spectacole, hramuri prin toate satele Moldovei, iar seara de seara mai si cantam in restaurant. Urmatorul an eram student cu acte in regula la Colegiul de Muzica „Stefan Neaga” studiind la doua specialitati - Acordeon si Canto Academic, iar bacalaureatul avea sa-l sustin trei ani mai tarziu”, a mentionat Costi Burlacu pe social media.

In 2003 el a debutat pentru prima data pe scena: „Anul 2003 a fost unul de cotitura din viata mea! Am debutat in scena mare la Festivalul „Maluri de Prut” cu piesa „Iubirea va canta” semnata de marele compozitor Valentin Danga, Versuri Traianus. Pe vremea aceea, tinerii interpreti se impuneau cu melodii de grea factura, participand activ la festivaluri si concursuri. Asta se considera a fi calea cea sanatoasa spre deosebire de multi tineri de astazi care aleg sa se faca remarcati cu piese usurele si lipsite de sens”.

De asemenea, tot in acel an, interpretul a cunoscut-o pe sotia lui, Corina Tepes. „Tot in 2003, intr-o sala de repetitii, aveam sa o intalnesc pe Corina. Pe atunci solista trupei Edict. Tot in acelasi an lansam melodia „Mi-e dor”, iar Corina cucereste Locul I la prima editie a Festivalului Concurs „Doua inimi gemene” ghidata de mine. Au urmat apoi primele duete, primele premii, ani si ani de zbucium si cautari, nopti nedormite, evoluari prin toata Moldova si concerte in toata diaspora, zeci de melodii compuse care au devenit slagare in timp. Si uite asa au trecut 20 de ani! Pe 7 Decembrie la Palatul National te invitam alaturi de noi ca sa impartasim tot ce am creat si realizat in cei 20 de ani. Iti pregatim un regal de exceptie cu muzicieni valorosi!”, a mai povestit artistul de la noi.

Astazi, la ora 18:00, Costi Burlacu si Corina Tepes vor fi invitati in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

Articole din aceeasi categorie