14.05.2022
Alina Kabaeva, presupusa iubita a lui Putin, pusa oficial pe lista persoanelor din anturajul lui Putin sanctionate de Londra

Marea Britanie a impus vineri sanctiuni impotriva mai multor persoane din cercul intim al lui Vladimir Putin, intre care fosta sa sotie, Liudmila Oceretnaia, dar si cea despre care de mai mult timp se spune ca ar fi iubita sa - fosta gimnasta Alina Kabaeva. Si bunica acesteia, Anna Zateplina, figureaza pe lista, relateaza „The Guardian”.

Marea Britanie a impus vineri sanctiuni impotriva mai multor persoane din cercul intim al lui Vladimir Putin, intre care fosta sa sotie, Liudmila Oceretnaia, dar si cea despre care de mai mult timp se spune ca ar fi iubita sa - fosta gimnasta Alina Kabaeva. Si bunica acesteia, Anna Zateplina, figureaza pe lista, relateaza „The Guardian”.

 

Anuntul facut de Foreign Office inseamna ca vor fi impuse interdictii de calatorie si vor fi inghetate eventualele active de pe teritoriul britanic ale acestor persoane.

Londra a argumentat  ca aceste persoane se numara printre cele care contribuie la sustinerea stilului de viata luxos al liderului de la Kremlin, in conditiile in care, oficial, acesta declara doar active modeste: ar avea doar un mic apartament in Sankt Petersburg si doua masini din epoca sovietica.

In realitate, averea lui Vladimir Putin ar fi enorma. Liderul de la Kremlin ar detine unul dintre cele mai luxoase iahturi din lume si ar avea un adevarat palat pe coasta Marii Negre. Numai ca aceste proprietati sunt detinute prin intermediul unei retele de rude, prieteni din copilarie si asociati, adesea numiti si „portofelele” lui Putin. Aceste persoane au beneficiat de pe urma guvernarii sale si ii sustin stilul de viata. Sunt rasplatiti cu afaceri ale statului rus, care le aduc beneficii ce depasesc cu mult pozitiile lor formale, arata Foreign Office.

Cele 3 zodii care iti vor frange inima

Printre cei vizati de cele mai recente sanctiuni ale Londrei se numara sapte membri ai familiei si cinci persoane considerate „sponsori” ai stilului de viata al lui Putin.

Cine este Alina Kabaeva

Alina Kabaeva, fosta gimnasta olimpica de gimnastica ritmica, detine mai multe functii puternice si se zvoneste de mult timp ca ar fi iubita lui Putin. Ea prezideaza Consiliul de Administratie al Grupului National de Presa din Rusia, care controleaza mai multe posturi de televiziune. Bunica ei, Anna Zateplina este asociata cu Ghennadi Timcenko, un miliardar cu legaturi stranse cu Putin.

Kabaeva, care este originara din Taskent, Uzbekistan, are 38 de ani, este cu 31 de ani mai tanara decat presedintele rus si ar avea si copii cu acesta, nu se stie exact cati. Numita candva „cea mai flexibila femeie din Rusia”, ea a castigat aurul la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Apoi, a fost mai bine de sase ani deputat al partidului Rusia Unita al lui Putin. In 2014, s-a retras din politica pentru a-si prelua rolul din cadrul Grupului National de Presa, in ciuda aparentei sale lipse de experienta in domeniu (in afara de gazduirea unei emisiuni TV).

Liudmila Oceretnaia si Vladimir Putin au divortat in 2014, dar de atunci fosta sotie „a beneficiat de relatii de afaceri preferentiale cu entitati detinute de stat si a afisat o avere semnificativa inexplicabila”, sustine Ministerul de Externe de la Londra.

Ceilalti membri ai familiei sanctionati sunt Igor Putin, om de afaceri si var al presedintelui, Mihail Putin, un alt om de afaceri despre care se crede ca este ruda cu presedintele, Roman Putin, care este fiul lui Igor Putin si conduce o firma de consultanta, si Mihail Selomov, om de afaceri si var primar cu Putin.

Alte persoane despre care se crede ca au beneficiat financiar de pe urma legaturilor lor cu Putin sunt omul de afaceri Aleksandr Plehov, directorul de banca Mihail Klisin, Vladimir Kolbin, om de afaceri, Iuri Samalov, director in industria petroliera, si Viktor Hmarin, avocat si om de afaceri.

Guvernul britanic a impus sanctiuni impotriva a peste 1.000 de persoane si 100 de entitati ruse, de la invazia din Ucraina, dar promite ca va continua sanctionarea celor care il ajuta pe Putin in razboi pana cand „Ucraina va invinge”.

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie