06.04.2023
„Alimentatia sta la baza sanatatii noastre”. Afla de la Irina Aniri - „Nutritionistul Anului” cum sa mentinem un echilibru alimentar corect - VIDEO

Invitata in studioul O Seara Perfecta a fost nutritionistul, Irina Aniri care a fost premiata cu titlul de Nutritionistul Anului.

„A fost o surpriza pentru mine sa primesc acest titlu, fiindca nu am fost anuntata de catre organizatori ca o sa fiu inclusa in voting, fiindca a fost organizata prin vot, publicul a votat. Eu apoi am vazut ca sunt inclusa in vot, dar am zis ca nu o sa postez la mine pe retelele de socializare cu rugamintea votati-ma. Am zis ca daca oamenii cred in ceea ce fac, ei o sa ma voteze si iata ca cand sa finisat voting-ul am fost si sunata si mi-au zis ca iata ai castigat. Eu cred ca am meritat, sa fim sinceri ca noi nu stim uneori sa ne laudam, suntem prea modesti, dar totusi cred ca am meritat. Munca pe care am depus-o, uneori muncesti si iti pare ca gata nu mai ai puteri, da pentru ce iti mai trebuie, dupa mai dai mainile in jos si hai ca mergem iarasi inainte, te mai intalnesti cu un pacient, vezi rezultatele si iata asta iti da forta sa mergi inainte si sa ajuti oameni.”

„Eu sunt pasionata de nutritie, de fapt fiind prima specialitate economist, am trecut la nutritie 7 ani in urma. Am facut studii si am trecut la nutritie nu pur si simplu, dar din motive ca am avut eu probleme cu sanatatea. Si cand am inteles ca lipsea la noi in tara ca nutritia sa fie legata de starea de sanatate a omului, lipsea aceasta legatura, eu am zis ac este timpul sa vin.”

„Acest trofeu a venit dupa o munca asidua din 2022, adica eu multe schimbari am facut in munca mea, in ceea ce ma reprezinta si ceea ce fac anume in 2022. Acel an a fost cel in care eu am avut cele mai mari parteneriate si le am cu cele mai mari companii farmaceutice, in care eu vin ca un expert in produse de suplimente. Da, eu sunt nutritionist, dar sunt si suplimentolog si sunt dintre acei specialisti care gasesc mereu echilibrul, nu fac panacee dintre o dieta saraca, o dieta hipocalorica sau disociata, si nu fac panacee pe o pastila minune. Eu totul echilibrez, daca persoana are nevoie sa-i fie corectata alimentatia, atunci se corecteaza alimentatia, daca este nevoie de corectat modul de gandire si atitudinea fata de unele probleme, aici trebuie de lucrat, daca omul are o maladie eu sa vin cu suplimente ca ma consider Dumnezeu, nu. Ceea ce face medicina, face medicina, ceea ce fac suplimentele si nutritia, o face suplimentele si nutritia, adica eu echilibrez munca aceasta si o fac foarte tacticos.”

„Sarbatorile sunt o scuza de a manca, noua de fapt ne este lene de a ne schimba modul nostru de viata. Fiindca sa gatim o mancare nesanatoasa este, dar timp sa gatesti o mancare sanatoasa nu este. O zi in saptamana este corect sa fie si o zi de trisare si sa mancam si mancare nesanatoasa. Dar vreau sa va zic ca boala tuturor este faptul ca nu doresc sa-si schimbe obiceiurile, se lenevesc, e mai bine sa manance friptura, paine si zice dupa ca eu nu am timp sa i-au caserola la munca, in restaurante poti sa iti alegi sa mananci si sanatos. Nu e bine sa zici ca eu o sa slabesc 10 kilograme si dupa o sa mananc o torta intreaga, dar slabeste si mananca o bucata de torta acum. Sunt chestii destul de usoare si pamantesti ca sa ne echilibram alimentatia. Alimentatia sta la baza sanatatii noastre”

„Stresul este cel care ne copleseste zi de zi, faptul ca suntem vesnic in stare de stres cronic, el induce la niste schimbari hormonale, la o insulina marita, la un diabet de tip 2, de aici avem si o imunitate slabita. Daca te-ai stresat astazi, maine poti sa te trezesti cu un herpes sau poti sa te trezesti cu un cos pe fata sau sa te edemezi, adiac stresul foarte mult influenteaza. daca la alimentatie este totul corect, stresul este boala deceneului care este acum, dar si asta se regleaza.”

Articole din aceeasi categorie