27.06.2024
Afacere de succes la Ratuș! Antreprenorul Gheorghe Chetruşca crește peste un milion de melci comestibili: „Chiar dacă pare poate straniu, dar...” - VIDEO

Uneori, unele dintre cele mai neobișnuite idei pot genera afaceri de succes, iar una dintre ele ar fi cea de a crește melci comestibili. Gheorghe Chetruşca este moldoveanul care are peste un milion de melci într-un teren special amenajat şi îi creşte pe baza unei tehnologii italiene. Cum arată o astfel de crescătorie, dar şi cu ce sunt hrăniţi melcii, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

La doar câțiva kilometri distanță de Chișinău, în satul Ratuș, se află cea mai mare și activă crescătorie de melci comestibili de la noi. Cum sunt îngrijiți aceștia, a povestit Gheorghe Chetrușca, antreprenor.

„Ideea mi-a venit dintr-o discuție cu prietenii. Discutam ce tipuri de activități ar fi bine de dezvoltat pe teritoriul Republicii Moldova. Unul dintre prieteni a auzit de un seminar condus de un italian, despre creșterea melcilor. Imediat am început să mă informez ce ar însemna creșterea melcilor. Mi-a plăcut ideea pentru că era vorba despre o activitate pentru export. Pe internet am văzut că urma un seminar de creștere a melcilor în Italia”, a menționat Gheorghe Chetrușca.

A murit actorul Bill Cobbs, cunoscut pentru rolurile sale din „The Bodyguard” sau „Night at the Museum”

O fermă de melci necesită un teren, o sursă potabilă de apă pentru irigarea zilnică a crescătoriei, asigurarea unei pieţe de desfacere şi multă dedicare.

Dezvăluirea făcută de Cleopatra Stratan după 4 ani de relație cu Edward Sanda: „Asta mă enervează cel mai mult…”

„Printre primele dificultăți a fost lipsa de irigare a apei, astfel, ne-am asigurat din start cu cantitatea necesară de apă. O altă dificultate a fost evadarea melcilor. Chiar dacă pare poate straniu, dar melcii au tendința de a evada. Există o plasă anti fugă care împiedică melcii să iasă din teritoriu. Perioada de creștere a melcilor este din luna mai și până în luna octombrie. În luna octombrie deja urmează să-i recoltăm pe toți, și mici și mari. Care sunt mari, merg la gătire sau export, iar cei mici, îi depozităm în frigidere pentru anul următor”, a spus antreprenorul.

Melcii sunt consideraţi un deliciu culinar, fiind serviţi deseori ca aperitiv.

„Sunt buni pentru a fi consumați când ajung la maturitate, anume pentru că au cochilia întărită și îi putem prelucra”, a mai spus Gheorghe Chetrușca.

Articole din aceeasi categorie