07.06.2024
A vizitat 145 de ţări în 5 ani doar cu rucsacul în spate! Cine este moldoveanca care vrea să facă ocolul lumii - VIDEO

Totul a început acum 5 ani, cu dorinţa Nataliei Ciobanu de a face ocolul lumii, de atunci însă a reuşit să înconjoare planeta de câteva ori.  Are un buget limitat, tocmai de asta a învăţat să se descurce cu 1000 de euro pe lună, iar tot de ce are nevoie în călătorii sale este un rucsac cu strictul necesar. Care sunt ţările ce au impresionat-o cel mai mult, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă.

Acum 5 ani și-a propus să facă înconjurul lumii, de atunci însă nu se mai oprește. 

Natalia Ciobanu a făcut în acest an cel de-al cincilea ocol al lumii și a vizitat în tot acești ani 145 de țări.„Cred că acum sunt cam 145-146 de țări pe care le-am vizitat, dar mai am încă 50 de țări și am mers pe mai multe continente. Am fost în Pakistan, Afganistan, am revenit în Europa, apoi am plecat în Africa de Nord, am văzut Tunisia, Egipt, apoi am fost în Mozambic, Eswaitini, Lesotho, Malawi, Zimbabweși am venit în Franța, am luat-o pe mama și am fost de Crăciun în Polinezia Franceză. Mama a revenit în Franța, iar eu am plecat în Noua Zeelandă, la pescuit, după am ajuns pe o insulă de care nici nu auzisem până acum. Mai apoi am mers în Rarotonga, am venit în Australia de acolo am zburat spre Hawaii, de acolo am mers în Venezuela, Guyana, iar de acolo am zburat în Florida și am mers în Coreea de Sud, China, Vietnamși am revenit în Spania”,  a spus Natalia.

Este un scop măreţ aşa cum este o adevărată provocare să ajungi în unele ţări, în plus Natalia are un buget limitat, de 1000 de euro pe lună.„Nu este atât de ușor să ajungi în unele țări și trebuie și bani. Unele țări sunt în războiși acolo nu este ușor de ajuns, dar poate o să ajung în Palestina zilele astea. Banii eu îi iau din economiile pe cre le-am făcut pe parcursul anilor, acum am ajuns la economiile din studenție”.

Recunoaşte că dacă ar avea banii necesari, ar reuşi să vadă restul ţărilor în doar un an. „Partea asta financiară este pentru mine cea mai dificilă, deoarece am fost la Oceanul Pacific și mi-am dat seama cât de costisitor sunt doar biletele, căci cealaltă parte a călătoriei deja știu cum să o gestionez. Partea asta financiară este foarte dificilă”, a mai spus aceasta.

Cunoaşte oamnei, culturi şi tradiţii diferite, iar unele ţări le-a îndragit în mod special.„China m-a impresionat enorm, pentru mine este o altă planetă, dacă credeam că Japonia este o civilizație, cultură aparte, atunci China m-a uimit și mai mult. În Venezuela nu mă așteptam să ajung acolo. Însă felul meu de a călători îmi crează experiențe autentice”.

Când ajunge în Moldova promovează turismul şi devine ghid pentru străinii care vizitează ţara noastră.

Articole din aceeasi categorie