13.11.2020
A stat in plansa 3 ore 45 de minute, urmand sa ajunga in Cartea Recordurilor Guiness, a urcat pe Kilimanjaro si ii motiveaza pe americani cu energia sa. INTERVIU cu moldoveanca Tatiana Verega, stabilita de opt ani in SUA

Pentru multi dintre noi, un minut in pozitia plansa e provocare, pentru ea mai bine de trei ore in aceeasi pozitie a insemnat un lucru posibil. Este moldoveanca, stabilita de ceva timp in Statele Unite si urma sa ajunga in Cartea Recordurilor.

Citeste si :  Inca un moldovean la un pas de un milion de urmaritori pe Instagram.  Gasesti imagini surprinzatoare pe contul sau

Contactata de echipa O Seara Perfecta, Tatiana Herega, direct din Statele Unite a povestit mai multe despre conferinta pentru femei la care participa, dar si despre performanta sa din 2019, cand a reusit sa stea 3 ore si 45 de minute in pozitia plansa. „Cand am dat de plansa prima data nici nu am stiut ca este o chestie, ca poti sa stai pe plansa mai mult timp. Am dat de o fetita care la 16 ani a avut 16 operatii si nu avea muschii principali, practic a crescut in spital. Fetita aceasta era primul om care a stat pe plansa o ora si 20 de minute. Am vazut istoria ei si mi-au dat lacrimile si m-a inspirat. Daca fetita, lipsindu-i muschii a putut sa stea o ora si 20 de minute, pot si eu. Fara nici o scuza ca nu poti sa faci. Cred ca orice iti doresti e posibil, daca lucrezi. Trebuie sa lucrezi in fiecare zi pentru aceasta. Am inceput sa lucrez in fiecare zi, de la 15 minute, 20, m-am ridicat la o ora. Dupa ce am stat o ora deja am fost interesata sa bat un record si a devenit o misiune si chiar am stat pe plansa la aceasta conferinta, anul trecut. In acelasi moment cand am stat pe plansa, vorbea pe scena, in acelasi moment, Lora Bush, sotia presedintelui si am avut ocazia sa dau mana si a fost superb. A fost ceva tare.”, povesteste Tatiana.

Tatiana a mai povestit cum reuseste sa stea ore in sir in plansa. „Cred ca vine mintal, trebuie sa fii pregatit si sa stii de ce faci. Chiar si cand ma duc sa alerg un maraton, nu pot doar sa alerg, trebuie sa fiu mintal pregatita pentru el, sa stiu de ce. Este necesar sa te pregatesti zilnic. Au fost zile cand nu puteam sta nici doua minute, pentru ca nu eram motivata, eram obosita, dar in momentul cand tu esti moral pregatit, poti sa treci peste aceasta durere. Trebuie sa stii cum sa devii ok cu momentul cand te doare si cand esti plictisit.”

Performanta sa trebuia sa ajunga in Cartea Recordurilor, insa recordul sau a durat 10 zile. „In timp ce ma antrenam eu, mai era inca o femeie care se antrena. Ne urmam una pe alta si in ziua cand am spus ca voi sta pe plansa, pe 9 mai, ea a anuntat ca va sta pe plansa pe 19 mai si recordul meu a durat 10 zile, dupa care ea mi l-a batut. La anul vin si eu iarasi in joc. Vreau sa stau patru ore si treizeci de minute.”

Sunt deja opt ani de cand Tatiana a plecat in Statele Unite. In tot acest timp tanara a reusit sa-si deschida propriul studiou de dans. „Am venit in 2012. Am deschis studioul de dans in 2013. A fost foarte greu. Nopti tarzii, dimineti, lacrimi, durere, nu stiam engleza, a fost foarte complicat. Am invatat foarte multe prin greseli. Cand depui mult efort si oferi oamenilor ceea ce iti place din suflet, transmiti talentul pe care il ai, reusesti. Stiam ca sunt o dansatoare profesionista si am depus foarte mult efort sa am legaturi, ca oamenii sa ma cunoasca. Am muncit acesti opt ani pentru cine sunt eu astazi in America, aici si unde vreau sa merg peste doi ani, cand voi avea 10 ani in America.”

Perioada de pandemie a atins si afacerea Tatianei, insa tanara nu s-a dat batuta si a vazut partile pozitive din toata aceasta situatie. „A fost afectat deoarece trebuia sa inchid sala si am fost nevoita sa merg online si nu a fost usor pentru ca foarte multi dansatori din lume au pierdut motivatia si nu mai aveau pentru ce sa se antreneze. Toate performantele s-au anulat. Trebuia sa vin cu o solutie. In februarie 2020 am plecat in Africa sa urc muntele Kilimanjaro, am venit inapoi si direct in Coronavirus si a fost un soc. Am avut doua zile la dispozitie sa plang si dupa am venit cu un plan. Am inceput sa lucrez online, nu a fost usor. Am inceput sa predau antrenamente private la oameni acasa si dansuri si fitness. Foarte interesant s-a primit ca in acest timp am publicat cartile. Am scris inca o carte despre 2020, care va aparea in ianuarie. Am inventat un stil de fitness nou, pe care acum il dezvolt si am facut tranzitia ca mai mult sa ma focusez pe antremante private. Am descoperit lucruri care imi plac. 2020 a fost foarte complicat, dar cred ca a fost o invatatura foarte buna. Am descoperit drumuri noi, idei noi.”

Pe langa sport si dans, Tatiana mai scrie si carti. „Timp de acesti ani, cat am fost in State, foarte multi oameni ma intreaba de unde iau energia, pasiunea si de fiecare data cand le spuneam diferite istorii din viata, erau foarte interesati si multi imi spuneau ca trebuie sa scriu o carte. Pasiunea mea este sa vorbesc, sa motivez oamenii si am decis sa scriu aceasta carte, care e ca un inceput. Aceasta carte este bazata pe istorii din viata mea, dar totodata si lectiile pe care le-am invatat. Cei care au citit, m-au cunoscut mai aproape. Mi-am pus in scop ca in fiecare an sa scriu o carte.”, povesteste Tatiana.

Priveste interviul in intregime si afla mai multe despre pasiunile Tatianei Verega.

Citeste si :  Ea reprezinta Moldova la „Miss Earth”! „Am lucrat cu Dior si Dolce & Gabbana, acum locuiesc in Dubai.”

Sursa foto: Facebook

Articole din aceeasi categorie