13.01.2020
7 semne ca dragostea partenerului tau nu este buna pentru tine
Sa fim iubiti este ceea ce ne dorim cu totii, insa pana unde suntem dispusi sa mergem pentru a accepta ceea ce partenerii nostri cred ca meritam?

Iubirea este diferita pentru fiecare in parte, asadar, este greu de spus ca exista un mod corect sau gresit in care poti avea sentimente pentru cineva. Cu toate acestea, este important sa realizezi ce dragoste este sanatoasa si care este toxica pentru tine.

Dragostea benefica este cea care iti permite sa fii independenta, te ajuta sa te dezvolti si sa te simti in siguranta. Partenerul tau ar trebui sa te ajute sa obtii tot ce iti doresti si sa va construiti impreuna o viata linistita si fericita.

Dragostea toxica, in schimb, te va face sa te pierzi, iti va afecta starea de spirit in mod negativ, partenerul tau dezvaluind treptat ca nu este deloc persoana pe care credeai ca o cunosti. In plus, iubirea de acest fel poate fi mascata cateodata de gesturi romantice grandioase, asadar, cateodata nu vezi foarte devreme semnele care indica o relatie gresita.

1. Faci numeroase compromisuri pentru a-i face pe plac

Relatiile trebuie sa fie un parteneriat in care ambii parteneri sa faca compromisuri si sa se sprijine reciproc. Asta inseamna ca amandoi trebuie sa lucrati la bunul mers la relatiei si sa va respectati reciproc nevoile. Daca simti ca ceea ce iti doresti tu este pus pe locul doi, poate este momentul sa vorbesti cu partenerul tau. Spune-i ca dorintele tale sunt la fel de importante ca ale lui si urmareste daca isi va schimba comportamentul.

Daca nu reactioneaza deloc la ceea ce ii spui, este posibil ca pentru el iubirea sa fie doar confortul lui personal.

2. Vrea sa faca totul cu tine

Este minunat sa stii ca persoana de langa tine si-ar dori sa aveti parte de nenumarate experiente impreuna, insa daca el ar vrea sa fii doar a lui timp de 24 de ore/7 zile din 7, s-ar putea sa te simti putin prinsa in aceasta relatie.

Nu este deloc sanatos sa nu petreceti si timp separat sau sa aveti si hobby-uri distincte. Daca simti ca te acapareaza, incearca sa ii indici ca ar putea lucra la propriile pasiuni sau, de ce nu, ar putea pleca cu prietenii un weekend. Daca acest lucru il enerveaza, este momentul sa te intrebi daca te afli in relatia potrivita.

3. Pun intrebari despre tot ceea ce faci

Atunci cand esti intr-o relatie este normal ca partenerul sa te intrebe ce ai facut in fiecare zi, insa daca simti ca totul devine un interogatoriu, este posibil sa fie un semnal de alarma. Faptul ca vrea sa stie unde ai fost si cu cine poate indica un potential comportament abuziv.

Daca cere prea multe detalii legate de momentul in care ajungi acasa, asigura-te ca este cu adevarat iubire si nu o obsesie periculoasa pentru amandoi.

4. Nu va doriti aceleasi lucruri

Este posibil ca pe parcursul relatiei sa incepeti sa va doriti lucruri diferite, insa ar trebui sa stabiliti ce lucruri sunt negociabile si ce stiti ca nu se va schimba niciodata. Daca nu cadeti de acord pentru viitor, relatia voastra nu va functiona si se va incheia mult mai dureros.

Astfel, daca unul dintre voi isi doreste o familie, asta insemnand si copii, este posibil sa nu faceti altceva decat sa prelungiti o relatie sortita esecului.

5. Nu stie ce isi doreste de fapt

Un lucru si mai gresit este ca partenerul tau sa nu stie ce isi doreste cu adevarat. Astfel, traiti intr-o situatie de incertitudine toxica, care va tine in loc pe amandoi.

Este important sa aveti o discutie serioasa si daca nu spune ce ar vrea cu adevarat, ia initiativa si explica-i ca lucrurile nu pot functiona asa in viitor.

6. Nu este interesat sa iti intalneasca prietenii sau familia

Daca sunteti de ceva timp impreuna si el inca evita sa ii cunoasca pe cei dragi tie, este momentul sa te intrebi daca are cu adevarat planuri stabile alaturi de tine.

El ar trebui sa fie alaturi de tine si de prietenii tai, deoarece ei sunt cei alaturi de care te distrezi, nu? Chiar daca este o persoana mai timida sau introvertita, tot ar trebui sa faca efortul de a-i cunoaste, pentru ca asta te face pe tine fericita. Incearca sa afli de ce nu vrea sa petreaca timp alaturi de ei si fii atenta ca nu cumva in felul acesta sa incerce sa te izoleze.

7. Prietenii si familia nu il plac pe partenerul tau

Este greu sa iti dai seama ca cei din jur nu il plac pe partenerul tau, acestia incercand probabil sa faca de fiecare data un efort pentru tine. Chiar si asa, vei simti cand ceva nu este in regula si, daca te vor vedea nefericita cu siguranta si ei iti vor atrage atentia asupra relatiei tale.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie