16.08.2019
6 reguli de protocol ciudate, pe care sunt nevoite sa le respecte Kate Middleton si Meghan Markle
De la modul in care mananci, la felul in care cobori scarile: protocolul regal e foarte strict si reglementeaza fiecare miscare, mai mica sau mai mare, pe care o fac membrii familiei regale.

Trebuie sa stea asezate „corespunzator”

Recent, Meghan Markle a fost in atentia presei pentru un gest considerat ,,de neiertat”. Aflata la un eveniment alaturi de Regina, Meghan a uitat ca regula de protocol a Casei Regale dicteaza ca femeile nu au voie sa isi incruciseze picioarele atunci cand stau pe scaun. Myka Meier, expert in protocol regal, a explicat, cu acea ocazie, ca, desi la prima vedere poate parea o nimica toata, gestul e, in sine, foarte ofensiv, daca judecam din punct de vedere al protocolului regal.


Cu alte cuvinte, unul dintre cele mai neacceptabile gesturi pe care il poate face un membru al familiei regale e sa stea asezat cu picioarele incrucusate. Regula e valabila si pentru barbatii de sange nobil, dar e cu atat mai grava incalcarea ei atunci cand e vorba de o femeie. Protocolul regal prevede faptul ca, desi nu poti sta asezat cu picioarele incrucisate, ai voie totusi sa le incrucisezi la nivelul gleznelor. Kate Middleton e adeseori laudata de expertii in protocol pentru postura pe care o adopta atunci cand sta asezata, considerata a fi una dintre cele mai bune posturi a unei femei din familia regala. 

Trebuie sa stie sa faca corect plecaciunea regala

E stiut ca membrii familiei regale trebuie sa fie impecabili si atunci cand este vorba de plecaciunile pe care trebuie sa le faca in fata Reginei sau in fata altor membri de rang superior. Protocolul statuteaza faptul ca plecaciunea nu trebuie sa fie foarte ampla.


Exista insa si o exceptie: poate fi ampla doar cand e facuta in fata Reginei. In acel caz amplitudinea nu e considerata o greseala de protocol, ci un semn de mai mare respect. 

Trebuie sa se imbrace „modest”

Femeile din familia regala au reputatie de adevarate fashionista. Nu e un secret ca aproape toate rochiile in care a aparut Kate Middleton in momente-cheie ale vietii ei au disparut in cateva ore de pe rafturi. Aici exista nenumarate micro-reguli, dar cea mai importanta e sa nu te imbraci strident, in culori prea tari. De asemenea, femeile din familia regala trebuie sa aiba grija sa poarte tot timpul dresuri (Meghan a incalcat deseori aceasta regula) si sa nu poarte oja atunci cand sunt in public.


Protocolul mai spune si ca femeile din familia regala britanica ar trebui, in general, sa incerce sa nu epateze la evenimentele publice la care merg si sa se imbrace cat mai „modest". 

Nu pot purta haine cu decolteu generos

Un decolteu prea amplu nu e bine vazut de protocolul regal. Sunt foarte cunoscute cazurile in care Printesa Diana era rareori vazuta in public fara un clutch sau o poseta. Expertii au explicat ca nu era o mare fana a accesoriilor, ci voia doar sa foloseasca poseta respectiva pentru a isi acoperi decolteul atunci cand iesea din masina regala, pentru a nu le da ocazia paparazzilor sa ii faca o fotografie care ar fi putut fi considerata „compromitatoare". 

Trebuie sa stie sa poarte o tiara

La prima vedere pare destul de simplu, dar adevarul e ca poate fi un adevarat calvar sa porti corect o tiara. Forbes scrie ca o tiara regala trebuie sa fie inclinata intr-un unghi de 45 de grade cand o privesti din lateral. Tiara e optionala in zilele moderne, insa devine un element obligatoriu la nuntile regale.


Mai precis, protocolul spune ca mireasa trebuie neaparat sa poarte una dintre tiarele existente in familia Printului, ca semn al faptului ca din acel moment incolo ea apartine (si) oficial familiei celui cu care s-a casatorit.

Sursa foto: Instagram.com

Articole din aceeasi categorie