19.08.2020
10 lucruri nestiute despre celebra Coco Chanel. Al treilea te va soca

Astazi este ziua de nastere a renumitului designer francez care a schimbat moda femeilor, introducand pantalonii in portul de zi cu zi si creand niste piese vestimentare de exceptie.

Citeste si :  Astazi este ziua de nastere a actritei Vera Farmiga. Iata 10 lucruri mai putin stiute despre ea

 In urma cu 137 de ani, Gabrielle Bonheur Chanel a aparut pe aceasta lume in orasul Saumur. Aceasta s-a facut celebra datorita pasiunii sale pentru fashion, dar si a hainelor pe care le crea pentru femeile bogatasilor.

Iti prezentam mai jos cateva detalii nestiute despre Coco, conform site-ului Theguardian.com:

1. Porecla ,,Coco'', Gabrielle a primit-o de la niste soldati care o priveau in timp ce aceasta canta pe scena, in speranta de a-si castiga niste bani.

2. Viata lui Chanel a fost luxoasa, insa cat a fost mica, fetita traia foarte sarac, fiind ingrijita doar de mama sa. Femeia incerca sa adune bani pentru existenta, vanzand pe strada.

3. Dupa ce a decedat mama lui Coco, micuta a fost trimisa la orfelinat unde a locuit pana la 18 ani. Aici domnisoara a invatat sa croseteze, coase, impleteasca etc.

4. Cariera sa in moda, Gabrielle si-a inceput-o atunci cand cosea palarii pentru femei. Apoi, cu ajutorul barbatilor care o admirau - femeia si-a deschis primul magazin in Paris, ins 1913. Dupa ce a devenit mult mai cunoscuta, Coco a inceput sa faca si haine.

5. In 1920 a introdus celebra ,,Little Black Dress'' (rochie neagra) in moda. Datorita faptului ca era usor de purtat si arata stilat, revista Vogue a prezis ca va ajunge un lucru indragit de femeile de pretutindeni - asa si a fost.

6. Chanel nu a schimbat doar industria hainelor, dar avea influenta si in altceva. Odata, designerul a aparut cu parul taiat mai scurt la un teatru, iar femeile au inceput sa copieze acest stil batbatesc de la ea (,,garçon style'').

7. In 1921, ea si-a creat primul sau parfum - Chanel No.5. Acesta este purtat si astazi de femeile din toata lumea, fiind considerat ,,de lux''. Coco a ales sa-i puna cifra cinci, pentru ca aceasta credea ca este o cifra norocoasa.

8. Hainele frantuzoaicei nu erau doar frumoase, ci si practice. Bonheur a scos corsetele din look-ul femeilor si le-a pus pe acestea sa poarte fuste comode, mai scurte, sa fie vazute picioarele.

9. In 1954, la 71 de ani, Chanel si-a redeschis magazinul sau de haine, dupa ce a fost 15 ani incuiat din cauza razboiului. Motivul acestei fapte a fost ca batrana se plictisea.

10. Pe 10 ianuarie 1971, la 88 de ani, dupa ce s-a intors de la o plimbare cu prietena sa Claude Baillen, Coco a decedat in patul sau din Hotelul Ritz. Ultimele sale cuvinte au fost adresate catre Celine: ,,Vezi, in asa fel mori.''

In caz ca vrei sa afli mai multe despre Coco Chanel, exista cateva filme biografice despre aceasta: ,,Coco Before Chanel'' (2009), ,,Coco Chanel'' (2008), ,,Chanel Solitaire'' (1981) etc.

Citeste si :  Doar pe tocuri si in tinute elegante. O profesoara de limba franceza din capitala se imbraca dupa sfaturile celebrului designer vestimentar Coco Chanel: "Moda trece, dar stilul ramane"  - VIDEO

Sursa foto: Google.com

 

 

Articole din aceeasi categorie