14.09.2020
Uita de stres prin pasi de dans! Cine este Lucia Bulgaru, dansul careia a devenit viral pe Internet

La sfarsitul lunii august, in mediul online a fost publicat un video care a cucerit instant internautii. 

Imaginile cu un dans spectaculos in interpretarea unui lucrator medical, au fost realizate in timpul unui concert organizat de Dirijorul Andriano Marian, la Ungheni.

Citeste si :  "Incarcatura morala e atat de mare, atat de greu este sa lucrezi. Dansand m-am relaxat. Acum intru la pacienti mai plina de energie." Vezi dansul SPECTACULOS de la Spitalul din Ungheni

Protagonista filmuletului este Lugia Bulgaru, sefa sectiei Boli Cronice din cadrul Spitalului Raional Ungheni, care pe langa talentul de medic innascut, mai este pasionata si de dans. Dupa cum spune chiar ea, aceasta activitate o ajuta sa se relaxeze dupa o zi grea de munca si sa scape de stres.„Medicii au nevoie si de relaxare (...) Totusi relaxeaza, tensiunea arteriala va scadea. Noi in fiecare zi avem stresuri.”

De la inceput de aprilie, Lucia Bulgaru lupta cu virusul. A uitat ce inseamna weekenduri si este mereu la datorie. „Sambata si duminica vin la servici. Zi de zi, fiindca daca nu vad pacientul zilnic, pot sa pierd din landul de evolutie a bolii.”

Cel mai important pentru ea e sa ajute si sa trateze fiecare pacient care ajunge la ea.

„Credeti ca pe noi nu ne doare sufletul cand pacientul este grav? Ne doare. Si avem si noi emotii si foarte mult suferi atunci cand stii ca esti neputincios in fata patologiei pacientului.”

Lucia Bulgaru a crescut printre medici, iar acum nu-si imagineaza viata ei altfel. Orice se va intampla, ea isi va asculta chemarea.

„Medicina e din copilarie. Eu sunt deprinsa cu ea. Mamica mea a fost moasa, permament veneau pacienti la poarta, permanent le acorda ajutor. eu ma duceam la spital. Nu pot sa renunt la medicina.”

Admir-o pe Lugia Bulgaru in pasi de dans, in diferite stiluri, in videoul de mai jos!

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie