04.12.2019
Usurare pentru femei. A aparut injectia contraceptiva aplicata barbatilor
Cercetatorii indieni sunt gata sa lanseze pe piata o metoda revolutionara in ceea ce priveste metodele de contraceptie.

De aceasta data femeile pot sta linistite, fiind vorba despre o injectie pe care trebuie s-o suporte barbatii si care are un efect de aproximativ 13 ani.

Pentru a echilibra ponderea intre eforturile femeilor de a evita o sarcina si cele similare ale barbatilor, Consiliul Indian de Investigatii Medicale (CMIR) a descoperit un lichid inovator care va inlocui vasectomia, o operatie mai complicata, cu caracter ireversibil.

Astfel, conform testelor facute pe 300 de barbati, injectia in testicule (cu anestezie locala) a avut o rata de succes de 97 la suta, iar eficienta este limitata in timp. Mai exact, daca in cazul vasectomiei e foarte greu de revenit la situatia initiala, barbatii injectati cu respectivul ser isi vor recapata capacitatea de a avea urmasi dupa 13 ani.

De mentionat ca efecte secundare nu au fost semnalate, iar lansarea oficiala va mai intarzia cateva luni, contraceptivul urmand sa fie analizat cu atentie si de o agentie specializata in controlul medicamentelor. 

De asemenea, cercetatorii din India mentioneaza ca se ocupa in continuare si de pilula contraceptiva pentru barbati, insa un rezultat concret este asteptat abia peste vreo 10 ani.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie