19.11.2020
Un nou studiu da speranta: imunitatea la noul coronavirus ar putea dura mult timp, de ordinul anilor

Cat poate dura imunitatea la noul coronavirus? 

Potrivit unui nou studiu, citat de New York Times, poate dura ani, poate chiar decenii! Studiul este, fara doar si poate, cel mai plin de speranta de pana acum! La opt luni de la infectare, majoritatea persoanelor care si-au revenit au inca suficiente celule imune pentru a evita virusul si a preveni o alta infectare, arata noile date. O rata lenta de declin pe termen scurt sugereaza ca aceste celule pot persista in organism pentru o perioada foarte, foarte lunga de timp.

Citeste si :  Studiu: Restaurantele, cafenelele si salile de sport, principalele surse de infectare cu coronavirus

Cercetarea, publicata online, nu a fost evaluata inca amanuntit si nici publicata intr-o revista stiintifica. Este insa cel mai cuprinzator si mai indelungat studiu al memoriei imune la noul coronavirus facut pana in prezent, ceea ce da multa speranta!

„Aceasta cantitate de memorie dovedita de celulele obtinute dupa infectare ar impiedica probabil marea majoritate a oamenilor sa se imbolnaveasca de o alta boala severa timp de multi ani”, a spus Shane Crotty, virusologul de la Institutul de Imunologie La Jolla, care a condus noul studiu.

Descoperirile vor veni probabil ca o usurare pentru expertii ingrijorati de faptul ca imunitatea la virus ar putea fi de scurta durata si ca vaccinurile ar trebui administrate in mod repetat pentru a mentine pandemia sub control.

Citeste si :  STUDIU: 20% dintre pacientii recuperati dupa COVID-19 dezvolta tulburari psihice

Sursa: protv.ro

Articole din aceeasi categorie