31.07.2020
Un antiseptic eficient pentru intreaga familie

Pielea este cel mai greu si cel mai extensiv organ al corpului uman. Acest invelis protejeaza organismul de agresiunile externe si comunica in permanenta cu celelalte organe. Impiedica patrunderea unor agenti patogeni (bacterii, substante toxice, radiatii),  are rol senzorial datorita receptorilor nervosi, sensibili la pipait, durere si temperatura si intervine in mentinerea unei temperaturi interne constante.

Deoarece este organul cel mai expus contactului cu mediul extern, nu de putine ori se intampla sa fie afectat de unele accidentari sau infectat de numerosii agenti patogeni existenti. De aceea, trebuie sa respecti o igiena corespunzatoare, o alimentatie rationala (pentru ca unele afectiuni ale pielii vin din interior) si sa ai grija de starea de sanatate a pielii.

Si pentru ca este inevitabil contactul cu bacteriile in viata de zi cu zi, se recomanda ca trusa ta medicala, sa contina si un antiseptic (o substanta care inhiba cresterea si dezvoltarea microorganismelor, fara sa afecteze tesuturile organismului).

Primele substante cu efect antimicrobian au fost iodul si alcoolul. In prezent, unul din preparatele antiseptice intrebuintate cu succes de mai bine de 20 de ani, pe plan international, este Dermobacter.

Dermobacter – este o  solutie antimicrobiana, recomandata in tratarea si prevenirea infectiilor la nivelul pielii si mucoaselor. Se foloseste in cabinetele medicale si salile de operatie, in chirurgie, ginecologie, dermatologie si pediatrie, fapt care sustine puterea si efectele benefice ale acestui produs.

Dermobacter are actiune antibacteriana, virucida si fungicida. Actioneaza rapid (dupa un minut de la folosire), iar efectul sau dureaza mai mult de 6 ore. Ajuta la procesul de vindecare, favorizand cicatrizarea si nu afecteaza pH pielii si al mucoaselor.

Datorita celor doua substante active din componenta sa: clorura de benzalconiu si clorhexidina, Dermobacter actioneaza asupra unui spectru larg de germeni responsabili de infectiile cutanate si previne cu succes infectiile organelor genitale (igiena intima timp de 7-14 zile).

Este mult mai eficient decat iodul. Evidentele certifica superioritatea clorhexidinei fata de preparatele pe baza de iod, determinand o scadere a riscului de infectii post operatorii cu 62%. Iar clorura de benzalconiu este un bactericid, virucid si fungicid cu efect asupra germenilor Gram pozitivi si negativi, bacteriilor transmise pe cale sexuala, ciupercilor (Candida albicans) si virusilor (Herpes, HPV). In dermatologie se foloseste in dermatite bacteriene (piodermita, supuratie, abces, foliculita, furunculoza), dermatite fungice (candidoze, dermatofitie, intertrigos), dermatite virale (Varicela, zona zoster, herpes, eruptii cutanate virale), tratament asociat infectiilor bacteriene ale pielii si mucoaselor.

Dermobacter nu da senzatia de usturime sau de arsura, se aplica pe piele nediluat iar pe mucoase diluat in proportie 1:10.

Dermobacter - este un medicament eliberat fara prescriptie medicala.

                                                        Demobacter -  antiseptic pentru intreaga familie!

Dermobacter® solutie cutanata 5 mg+2mg/ml, 125 ml Certificat de Inregistrare in RM Nr. 22729 din 09.09.2016

Dermobacter® solutie cutanata 5 mg+2mg/ml, 300 ml Certificat de Inregistrare in RM Nr. 22730 din 09.09.2016

                                                              Laboratoire Innotech International, France,

                                                               22, avenue Aristide Briand,  94110 Arcueil.

*Acest articol este un produs comercial.

 

Articole din aceeasi categorie