18.10.2023
Uleiurile esentiale - proprietati si beneficii! Olesea Sima, specialist in aromaterapie: „Doza face totul, doza poate fi si otrava si tratament” - VIDEO

Uleiurile esentiale naturale pot influenta starea mentala si emotionala a unei persoane. Aromele au multe beneficii, iar care sunt acestea a mers sa afle reporterul O Seara Perfecta, Madalina Sorocovschi, de la un specialist in aromaterapie.

Intrebata ce sunt uleiurile esentiale si care sunt beneficiile lor, Olesea Sima a raspuns: „Aromaterapia a revenit in actualitate si asta e bine pentru ca oamenii se intorc la plante si la mama natura. Sunt substante concentrate care vin sa actioneze imediat. Putem sa schimbam trasee neuronale, putem sa punem alte trasee neuronale. Putem sa ne aducem intr-o stare de echilibru”.

De asemenea, specialista in aromaterapie a povestit cum trebuie folosite corect aceste uleiuri. „Am auzit precum ca tot ce este natural nu are efecte adverse, insa nu este corect. Am impresia ca oamenii nu se documenteaza cat trebuie si nu le dau valoare. Doza face totul, doza poate fi si otrava si tratament. Sunt cateva metode de baza pentru folosirea uleiurilor esentiale: metoda cutanata, prin difuzor...”, a spus Olesea Sima.

Cel mai popular ulei esential este cel din portocala. „Portocala aduce starea de bine, ridica nivelul de serotonina, dar si de melatonina”, a povestit specialista in aromaterapie.

Articole din aceeasi categorie