31.05.2024
Transpiraţia excesivă poate fi tratată! Află de la dermatologul Victoria Gorbenco cum luptăm cu ea - VIDEO

Ce produse să folosesc astfel încăt să nu transpir? Opțiunile ar fi deodorantele sau antitranspirantele între care există nişte diferenţe. Dacă primele scot doar mirosul, celelalte opresc transpiraţia, spun specialiştii. Cum luptam cu transpiraţia şi mirosul neplăcut, dar şi ce proceduri recomandă dermatologii, aflăm dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă. 

Vara vine cu mult soare, căldură și multe probleme legate de transpirație și mirosul neplăcut în special din zona subrațului, există câteva trucuri care ne-ar ajuta să soluționăm această problemă. 

Victoria Gorbenco a dezvăluit: „Problema majoră din perspectiva mea este că multe persoane nu cunosc diferența între un deodorant și un antiperspirant și atunci au niște așteptări puțin ne realiste. Inițial ar trebui să înțelegem că mirosul neplăcut vine dintr-o anumită situație, este vorba de o cantitate mai mare de tarnspirație în care încep să se dezvolte niște organisme care într-un final generează acest miros neplăcut”. 

Aceasta a adăugat: „Scopul deodorantului este de a nu permite acestor organisme sa se dezvolte, dar nu trebuie să oprim creșterea microorganismelor, dar mediul acesta de transpirație excesivă la fel să-l reducem și iată aici deodorantele nu ne ajută. Atunci când vrem să reducem transpirația avem nevoie de cu totul alt produs și anume antitranspirant”.

„Există trei tipuri de produse pentru această problemă, deodorante, antitranspirate și deodorant-antitranspirant. După mine, inițial ar trebui să aflăm ce necesități avem noi, dacă avem transpirație ambudentă și mirosul neplăcut, atunci avem nevoie de două produse, de un antitranspirant pe care îl aplicăm noaptea și al doilea produs care este deodorantul doar va parfuma zona asta”,  a concluzionat dermatologul.

Articole din aceeasi categorie