02.04.2024
Top patru mituri despre anestezia generală la copii sau cum să scăpăm copilul de frica față de dentiști - FOTO/VIDEO

Copilul dvs. are o frică adâncă față de medicii dentiști, nu-i așa? Iar toate procedurile decurg cu lacrimi și stres pentru micul pacient? Ei bine, acum lucrurile stau altfel. Orice procedură sau intervenție poate fi executată fără a provoca disconfort sau dureri micuțului. Cu ajutorul noii practici excepționale și sigure, fiecare vizită va deveni o adevărată experiență plăcută pentru copilaș. 

Numai imaginați-vă, la intrare el va fi întâmpinat de medicii profesioniști care știu cum să creeze o atmosferă cu adevărat prietenoasă, iar înainte de a începe o procedură mai complexă sau intervenție, copilului îi va fi administrată anestezie generală, care îi va provoca un somn dulce și adânc. Imediat după finalizarea procedurilor, copilul se va trezi ușor cu dinții sănătoși și o dispoziție bună. O soluție perfectă, nu-i așa? 

Firesc, există și mituri false despre anestezia generală la copii, cum ar fi: 

Mit: Anestezia generală este periculoasă pentru copii. 

Adevăr: Anestezia generală este utilizată în mod frecvent și sigur în operațiile dentare pentru copii. Echipa medicală a clinicii stomatologice Dr.Romaniuc 4kids are o pregătire specială pentru a gestiona procedurile și monitoriza pacienții pe toată durata anesteziei, minimizând riscurile și asigurând siguranța maximă a copilului. 

Mit: Anestezia generală este inutilă pentru proceduri dentare minore. 

Adevăr: Pentru copiii mici sau cei cu nevoi speciale, realizarea unor proceduri dentare poate fi dificilă fără anestezie generală. Aceasta permite medicului dentist să efectueze intervenția necesară într-un mod sigur, cât de posibil rapid și eficient, fără să provoace stres sau anxietate copilului. 

Mit: Riscul de efecte adverse este prea mare. 

Adevăr: Riscul de efecte adverse asociate cu anestezia generală este extrem de scăzut în condițiile în care este administrată de către profesioniști calificați din cadrul clinicii stomatologice Dr.Romaniuc 4kids și într-un spațiu amenajat după cele mai stricte cerințe.  

Mit: Copilul se poate trezi în timpul operației. 

Adevăr: Echipa medicilor monitorizează constant starea de conștiență a copilului pe toată durata anesteziei generale, iar în cazul în care există semne de trezire, aceasta va interveni instant pentru a menține somnul profund necesar desfășurării operației în condiții de maximă siguranță până la finalul intervenției. 

Astfel, avantajele anesteziei generale în cadrul operațiilor dentare la copii reprezintă una dintre cele mai bune și eficiente soluții pentru un tratament fără lacrimi și frică. 

Ciocana, str. Ginta Latină, 3/6

tel. (+373 22) 00 65 00 

tel. (+373) 79 00 65 00 

mail. info@dr-romaniuc.md

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie