10.05.2024
Tonifierea corpului după naștere! Află de la nutriționista Cristina Burdulescu câteva sfaturi ușor de aplicat pentru recăpătarea siluetei - VIDEO

Se spune că sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei. Totuşi, schimbările care apar pe parcursul celor 9 luni de sarcină lasă urme vizibile pe corpul unei mămici. Mai multe despre restabilirea postpartum, dar şi câteva sfaturi ușor de aplicat pentru recăpătarea siluetei, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă.  

Cristina Burdulescu a menționat: „Mereu am fost pasionată de sport asta mi s-a transmis de la tata, niciodată nu am fost fata care să lipsească de la orele de sport, însă mai în serios m-am apucat acum 10 ani când am avut o problemă cu creșterea în greutate și atunci am luptat ca să ajung la o siluetă de vis”.

Restabilirea postpartum este un subiect popular printre femeile care au născut recent. Astfel, Cristina ne-a dezvăluit câteva secrete, din propria experienţă, de care trebuie să ţinem cont, pentru a ne recăpăta silueta cât mai rapid.

„În a doua sarcină mi-a fost mai dificil, pentru că mi-a fost cotraindicat sportul și corpul a avut de suferit din cauza aceasta, eu am ouă săptămâni de când am născut, dar abia aștept să merg la sală și nu e vorba de siluetă, dar mai mult pentru sănătate. Așa cum nu am făcut sport, am fost atentă la alimentație,căci doar prin primsa alimentației ne putem ajuta organismul să se mențină”.

Un stil de viață sănătos, completat de o dietă echilibrată, pot ajuta în reducerea riscului de piele lăsată. Astfel, e nevoie să taiem din unele pofte alimentare.

„Cred că biscuiții și ciocolatele, ceea ce se conține în patiserie grăsimi și zahăr satisfac creierul. Acum prin alăptare trebuie să oferim vitamine și alimente sănătoase și atunci nu e cazul, atunci ar trebui să fie o motivație pentru sănătatea noastră și a bbelușului. Acum după ce am născut pentru că postez tot mai des cum decurge tot procesul în online primesc tot mai des întrebări legate de acest subiect. Însă eu nu fac nimic special, asta e doar educația specială pe care mi-am creat-o în timp și cred că și acești 10 ani de sport”.

Fiecare sarcină este diferită, aşa că este important să consulţi un medic, înainte de a începe orice program de exerciţii sau alimentaţie după naştere.

„Am cliente care în alăptare nu slăbesc și-mi zic că se abțin de la tot, de aceea eu nu recomand dieta în alăptare că după aceeao să înceapă probleme cu dinții, părul, unghiile”.

Deşi a născut cu mai puţin de jumătate de lună în urmă, Cristina a reînceput activitatea online, ajutând zeci de mămici să slăbească după sarcină.

„Elaborez și regimuri alimentare personalizate când calculez în funcție de necesitățile persoanei cantitatea de hrană și de macronutrienți de care are nevoie. În mare parte slăbire si tonifiere, așa cum este un program online este mai dificil să ofer în condiții de casă, să-și facă silueta acasă. Mai ales după o sarcină dificilă sunt recunoscătoare pentru cei doi copilași pe care îi am și sunt sănătoși”.

Articole din aceeasi categorie