10.06.2021
Te simti deprimat si anxios? Nu incurca tristetea cu depresia. Ce spune psihologul Carolina Perjan despre aceasta stare: „Anumite cauze care pot duce la aparitia depresiei, acestea pot fi anumite traume psihologice” - VIDEO

In ultimul timp, despre depresie se vorbeste mult si peste tot. Totusi, putini sunt cei care inteleg de-a binelea ce reprezinta aceasta boala, cum poate fi recunoscuta si mai ales tratata. Afla mai multe detalii despre cea mai sireata afectiune in reportajul de mai jos.

Sentimentul profund de tristete, culpabilitate, singuratate, neputinta si multe alte ganduri negative, cam asa ar putea fi definita depresia. Psihologul Carolina Perjan spune cum a aparut aceasta:„Anumite cauze care pot duce la aparitia depresiei, acestea pot fi anumite traume psihologice care pot aparea in urma pierderii omului iubit, decesul, divortul. Probleme fie cu sanatatea proprie sau a omului apropiat. Omul nu se poate ispravi cu aceste traume psihologice, nu vede lumina la finele tunelului. As face putina diferenta dintre tristete si depresie pentru ca din start ar parea ca sunt aceleasi simptome, dar totusi difera pentru ca in starea de tristete suntem noi toti si periodic noi putem fi, insa spre deosebire de depresie, acele simptome sunt pentru o perioada de timp. 

O zi ne este trist sau o noapte nu pot dormi, am insomnie, o zi ai dispozitie scazuta, anxietate, asta este despre tristete. Daca pierderea apetitului, lipsa concentratiei, lipsa energiei, dorinta de a mai trai sunt pe o perioada indelungata de timp, acum putem vorbi despre depresie. Undeva vreo sase luni.”

Priveste reportajul in intregime si afla mai multe despre aceasta afectiune si sfatul specialistului.

Citeste si :  O bloggerita de la noi a murit, dupa ce s-a aruncat in gol de la etajul 14 al unui bloc din capitala. Ultima postare pe care a publicat-o
Articole din aceeasi categorie