20.06.2022
Te doare capul frecvent, dar dai vina pe vreme sau pe o noapte nedormita? Medicul neurolog Olga Gavriliuc iti explica cand ar trebui sa te ingrijoreze problema data si ce se intampla daca administrezi prea multe pastile de cap - VIDEO

In cazul durerilor de cap motivate de vremea de afara sau noptile nedormite problema ar putea fi mult mai mare, asa ca urmareste-ti cu atentie corpul. Mai mutle la acest subiect a discutat medicul neurolog Olga Gavriliuc in cadrul emisiunii O Seara Perfecta. 

Probabil ne-am obisnuit deja ca atunci cand avem o durere de cap obisnuita sa o tratam cu metode traditionale precum o plimbare sau administrarea unei pastile. Atunci insa cand durerea de cap incepe sa isi schimbe caracteristicile si nu seamana cu durerea anterioara ar trebui sa anuntam medicul: „Daca este o durere intr-o zona care nu a mai durut pana acum sau daca au mai aparut alte simptome cum ar fi greata, voma sau febra, sigur ca ar trebui sa ne adresam unui doctor.”, explica medicul neurolog. 

Ce să faci când te doare capul. Iată câteva soluții simple pentru a scăpa  de durere • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Aceasta afirma faptul ca oamenii se obisnuiesc sa traiasca cu durerea de cap, ceea ce nu este in regula. 

Olga a mentionat si cum ar trebui abordata corect durerea de cap, pentru ca cunoastem bine sunt persoane care la prima durere administreaza o pastila, si persoane care rabda pentru ca este o simpla durere: „Ideea e ca nu trebuie sa rabdam durerea de cap si este corect sa administram un medicament. Totusi cand acest medicament este administrat mult prea frecvent, mai mult de o data in trei zile, atunci asta devine o problema, pentru ca dupa asta apare durerea de cap asociata cu administrearea a prea multe medicamente.” a adaugat Olga Gavriliuc. 

Medicul neurolog explica ca in jurul persoanelor care neglijeaza durerea, adesea se formeaza un cerc vicios: „Trebuie intotdeuna sa lucram la toate aspectele vietii noastre si un regim al vietii bine pus la punct este prima recomandare si este o cheie a succesului.” , spune ea.

Aceasta recomanda tuturor oamenilor predispusi durerilor de cap o viata echilibrata care include un somn de 7-8 ore, de asemenea aceasta recomanda dieta mediteraniana, care se considera din punct de vedere nervos cea mai buna, aceasta include peste, ulei de masline si cat mai multe salate si nu in ultimul rand ea recomanda sportul, care este unica metoda de a preveni durerea de cap.

 

Articole din aceeasi categorie