13.01.2021
Sa asiste sau nu partenerul la nastere? Ce spune medicul, Vadim Scarlat: "Ar putea aparea o repulsie sexuala. Tu trebuie s-o vezi din punctul cel mai frumos pe sotia ta"

Multe femei gravide se intreaba daca asisterea partenerului la nastere este benefica pentru un cuplu. Medicul ginecolog, Vadim Scarlat ,a raspuns la aceasta intrebare in cadrul interviului cu Dorin Galben si considera ca asistarea barbatului in timpul nasterii l-ar putea duce la o repulsie sexuala dupa asta. El spune ca partenerul ar putea fi alaturi de sotie doar in timpul travaliului.

"Asistarea la nastere, eu vad ca aspect pur medical. Daca vii sa stai cu sotia ta, inseamna ca lucrezi impreuna cu ea. Dar sa nu stai in telefon sa te joci sau sa monitorizezi ce face medicul".

Totodata, Scarlat a mentionat ca uneori barbatii ii spun medicului cum este corect sa-si faca munca: "In internet scrie ca trebuie sa faceti asa, de ce nu faceti?"

"Daca femeia respira, respira impreuna cu ea, daca se aseaza, trebuie sa se aseze si el, daca trebuie masaj, ii face masaj. Nasterea este o asteptare. Da, sunt cazuri cand femeile nasca in 20-30 de minute. Ea vine, deschiderea e completa, naste. Eu ii doresc fiecarei femei sa nasca asa".

De asemenea, medicul a mai subliniat un lucru, ce tine de un moment psihologic. Nu este sigur ca dupa ce barbatul o sa vada cum se naste copilul, in cap nu se va intampla nimic: "Nu se va intampla un scurt circuit. Eu stiu cupluri care dupa ce au participat la nastere a aparut repulsie sexuala fata de sotia lui. In momentul in care vezi cum iese din vulva copilul, iar dupa incepi viata sexuala, la unii apare imaginea pe care au vazut-o".

Medicul recomanda ca in perioada travaliului sa asiste barbatul, iar in momentul nasterei sa nu fie prezent: "Tu trebuie s-o vezi din punctul cel mai frumos pe sotia ta". Nasterea nu este usoara, frumoasa, i-ai imbracat manusele, fundita. Nasterea are complicatii".

 

Citeste si :  Medicul ginecolog, Vadim Scarlat, explica cum trebuie sa functioneze sexul intr-un cuplu: "Relatia sexuala trebuie sa fie o arta, nu o bifa"
Articole din aceeasi categorie