24.03.2021
Rodica Cioranica - in spital: „Imi fugise inima in calcaie de frica anesteziei si bisturiului"

Rodica Cioranica este foarte activa pe retelele de socializare, acolo unde isi tine la curent urmaritorii cu tot ce i se intampla in viata.

Citeste si :  In premiera, Victoria Rosca si mama ei. Ce relatie au si cum era actrita in copilarie: „Eu, de fapt, nu sunt un om mega vesel in viata de zi cu zi, sunt o persoana destul de depresiva” - VIDEO

De curand, jurnalista a scris pe pagina sa de Instagram o postare in care a publicat si cateva fotografii, direct din spital si a scris un mesaj lung in care a descris situatia de acolo.

„SPITALUL NR 1 SI CAFEAUA BUCATARESEI
... Inopinat preludiu pentru ziua mea care se apropie vertiginos. Sa ma pomenesc ieri intr-o sala de operatie.
Totul e ciudat. Blocurile cuminti si fara stil de peste geamul curat al spitalului, cafeaua pe care mi-a facut-o dna Larisa, bucatareasa bucuroasa ca cineva vrea cafea. A scos cu emotie cutia ei de Ambasador macinat, mi-a ales o ceasca de portelan vechi, sovietic, candva de lux… si eu m-am simtit ca intr-un restaurant cald si fara fite.
Dar, totusi nu e nimic depresiv in acest tablou care, in alte circumstante, mi s-a fi parut dramatic sau un dezastru.
Medicii sunt exceptionali, calzi si spirituali, infirmierele abia asteapta sa le intreb despre copiii lor doctori in Spania, Italia sau alte colturi ale lumii... Saloanele si culoarele sunt extrem de curate, mobilierul putin, dar suficient, fara nici o tentativa de decor. Caloriferul e fierbinte, iar ninsoarea de peste geam se inteteste bucuroasa ca o iau in seama.

Daca ieri imi fugise inima in calcaie de frica anesteziei si bisturiului, azi sunt bucuroasa de cafeaua bucataresei, de covrigeii cu vanilie, de geamul curat si peisajul inca cenusiu de afara. Laptopul se uita la mine si se mira ca nu vreau nici sa scriu, nici sa privesc filme.
Ma gandesc cu admiratie si gratitudine la medicii care nu au fugit din spitalele de stat. La ambitia lor de a crea conditii unor oameni care nu au bani de spitale private. La calmul lor, gradul urias de omenie, la rabdarea de a ne asculta zambind cand le povestim fricile noastre de moarte. Nu voi da nume, pentru ca nu ma refer doar la medicii din spitalul nr. 1, unde ma aflu. Le sunt recunoscatoare tuturor medicilor pe care i-am intalnit in viata mea si celor pe care nu i-am intalnit, dar sunt la datorie de-i frig, de ploua, de-i Covid... Va multumesc din toata inima!

P.S. Nu stiu cum e situatia in spitalele raionale. Sper ca si pacientilor de acolo le e cald, dar am indoieli. Sau e la fel de bine? Va rog sa va expuneti.”

In sectiunea comentariilor, internautii au sustinut-o pe jurnalista cu vorbe incurajatoare si i-au urat multa sanatate.

Recent, Rodica Cioranica si-a anuntat urmaritorii ca va fi supusa unei operatii, insa nu a indicat mai multe detalii.

Citeste si :  Happy 35 MAN! Alexandru Manciu isi sarbatoreste ziua de nastere. Sotia lui i-a adresat un mesaj calduros la miez de noapte: "Tot ce aveam sa iti spun, deja am spus-o in soapta si doar pentru tine"

Sursa foto: Instagram

Articole din aceeasi categorie