03.05.2021
Reconectarea la corpul nostru – calea catre vindecarea foamei emotionale

Persoanele care atunci cand se simt triste, anxioase, nervoase, plictisite, obosite incep sa rontaie mancare sau chiar sa manance mult mai mult si mare repede decat ar manca la o masa normala sufera de foame emotionala sau foame nervoasa.

Multi psihologi si psihotepeuti striga in cor despre faptul ca petrecem mai mult timp in minte decat in corp. Adica, nici nu suntem atenti la semnele si semnalele pe care corpul nostru ni le transmite. Si mai mult decat atat unele persoane, nici macar nu se uita cu atentie la corpul lor cand fac dus ori cand trec pe langa o oglinda. Una dintre consecintele acestei deconectari este foamea nervoasa.

Irina Rimes: „Nu m-a platit nimeni sa vorbesc despre asta.” Artista a anuntat ca s-a vaccinat anti-Covid 19

Mancarea este unul dintre cele mai la indemana ”calmante”. In timp, persoanele care mananca nervos pot acumula kilograme in plus. Acest fapt poate aduce si mai multa anxietate. Prin reconectare cu propriul corp, mancatul emotional se poate vindeca.

De ce mancam emotional?

Emotiile reprimate si dorintele neplinite pot duce in ani la probleme precum mancatul emotional. Asadar, plimbarile in natura deconectati de la telefoane, internet, aparate foto sunt o cale spre a fi prezenti in corpul nostru. Pilates, yoga- sunt alte cai spre a ne simti la propriu si la figurat bine in corpul nostru. Simple exercitii precum strechingul, statul la soare ne fac sa simtim la propriul corpul.

Psihoterapia este instrumentul care ajuta la reluarea conexiunii cu propriul corp

Atunci cand faceti dus, uitati-va cu atentie la corp. Simpul gest de a aplica in fiecare seara ulei de corp prin automasaj sa reconecteaza. Imbraca-te in fata oglinzii.

Dupa despartirea de Buzova, David Manukyan a slabit 18 kilograme. Cum e posibil?

Nu uita sa iti fie foame!

Foamea este senzatia pe care corpul ne-o transmite atunci cand are nevoie sa se alimenteze si se simte in zona abdomenului. Foamea este cel mai de pret indicator pentru a nu supraalimenta organismul. Foamea emotionala nu se simte in stomac si mai degraba vine sub forma unei idei hai sa mananc acum ca urmare a unor emotii declansate de anumiti factori. Lasati foamea sa vina la voi, iar corpul sa va fie imbibat de aceste senzatii. Abia atunci aveti nevoie de hrana. Cand va simtiti nesiguri, incercati o imbratisare. Sau o autoimbratisare.

Articole din aceeasi categorie