09.06.2021
Odata ce a venit vara, vrei sa te bronzezi si sa petreci cat mai mult timp la soare. Afla ca razele solare pot duce la aparitia uneia dintre cele mai de temut boli - CANCERUL de piele. Ce spune Veronica Vizdoaga, medic dermatolog-cosmetolog: „La noi lipseste ritualul de protectie solara” - VIDEO

Pe cat este de luminos si de calduros, pe atat pote fi de PERICULOS. Vorbim despre soare, razele caruia pot duce la aparitia uneia dintre cele mai de temut boli-cancerul de piele. Cum sa ne pazim de aceasta afectiune, afla din reportaj.

Incidenta cancerului de piele creste semnificativ de la an la an, astfel 1 din 3 tipuri de cancer diagnosticat este anume cel de piele.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC dermatolog-cosmetolog: „Cancerul de piele este o problema...indeosebi in formele grave.”

Tumoarea se poate forma si dezvolta datorita unei serii de factori.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC dermatolog-cosmetolog:  „Se considera ca cel mai important factor sunt razele ultraviolete. Asa factori cum ar fi soarele, traumatizate...predispozitia genetica.”

O alta cauza poate fi - solarul.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC dermatolog-cosmetolog: „Vizitele la solar favorizeaza...nici prezenta nevilor. Deci sunt destul de agresive rezele ultraviolete...agresive asupra celulelor.”

Exista persoane care au o predispozitie mai mare la acest tip de cancer.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC dermatolog-cosmetolog: „Daca persoana activeaza sub influenza razelor ultraviolete...persista imunosupresia.”

Anastasia de exemplu a observat ca are o alunita atipica, asa ca a hotarat sa vina la medic.

Si pentru ca este mai usor sa prevenim decat sa tratam, in perioada estivala trebuie sa respectam anumite reguli.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC dermatolog-cosmetolog: „La noi lipseste ritualul de protectie solara...a razelor asupra pielii.”

Asadar, pentru a preveni boala, vizitele regulate la medicul dermatolog sunt esentiale.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC dermatolog-cosmetolog: „Ceea ce facem noi in clinica se numeste examen dermatoscopic...examenul patologic.”

Citeste si :  Un buchet de flori iti poate face cea mai urata zi in una mai frumoasa! Afla de la florista, Aurelia Malai, ce flori se potrivesc mamei dar si iubitei: „La o fata blonda, care se impaca foarte bine cu retelele de socializare, nu prea o sa ii placa astfel de buchet” - VIDEO 

Sursa foto: Pexels

Articole din aceeasi categorie